Viikonlopputoiminta ja leirit

Yhteystiedot

Vastaava ohjaaja

puhelin 044 707 9135


Rauman Kamu-tupa
Steniuksenkatu 2
26100 Rauma
Hoitaja
puhelin 044 707 9200


Ulvilan Kamu-tupa Ravanintie 359
28450 Vanha-Ulvila
Hoitaja

puhelin 044 707 9424


​​​Viikonlopputoiminta ja leirit

 

Kamu-Tuvan viikonlopputoiminta

Kamu-Tuvat järjestävät sinulle ryhmässä tapahtuvaa viikonlopputoimintaa. Järjestämme myös leirejä kesäisin. Voit osallistua toimintaan, jos olet lapsi, nuori tai nuori aikuinen. Saat meillä tilapäishoitoa sekä mielekästä tekemistä vapaa-aikaasi. Tämä on vaihtoehto lyhytaikaiselle hoidolle perheessä tai palvelukodissa.

Viikonlopputoimintamme alkaa perjantai-iltapäivällä ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä. Viikonlopun aikana voit nauttia yhdessäolosta kodikkaassa ympäristössä. Voimme valmistaa ruokaa, harjoitella siivoamista ja harrastaa monenlaisia asioita. Voimme tutustua ja kokeilla erilaista virikkeellistä toimintaa.

Meillä on aina henkilökuntaa paikalla sen verran, kuin sinä ja muut ryhmäläiset tarvitsette. Samassa ryhmässä voi olla viidestä kahteentoista ihmistä.

Erilaisia ryhmiä

Kehitysvammaisten lasten ryhmässä pääset harjoittelemaan kaverisuhteiden luomista. Kun tulet mukaan ryhmään, myös vanhempasi saavat omaa vapaa-aikaa. Silloin he jaksavat paremmin.

Kehitysvammaisten nuorten ja nuorten aikuisten ryhmässä pääset harjoittelemaan itsenäistymistä. Harjoittelemme myös kaverisuhteiden luomista; Saat ehkä uusia ystäviä muista ryhmäläisistä. Myös vanhempasi saavat omaa vapaa-aikaa, jolloin he jaksavat paremmin.

Meillä on ryhmissä myös ihmisiä, joilla on neuropsykiatrian kirjon piirteitä tai vahvasti autistisia piirteitä. Näillä lapsilla, nuorilla tai nuorilla aikuisilla ei ole kehitysvammaa, mutta he tarvitsevat tukea toisen ihmisen kohtaamiseen. Kun tulet mukaan, luvassa on toiminnallista viikonloppuhoitoa. Meillä on pieni ryhmä, sillä se sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.​

Toiminnallamme on monta tavoitetta:

 • Haluamme a​ntaa tukea, ohjausta ja käytännön apua vapaa-ajan viettoosi.
 • Haluamme tukea sinua, jotta voit elää muiden ihmisten kanssa tasavertaista elämää.
 • Tuemme sinua, jotta voit luoda ystävyyssuhteita ja pitää niitä yllä.
 • Pyrimme ehkäisemään ennalta sen, että et masennu tai syrjäydy.
 • Pääset harjoittelemaan itsenäistymistä.
 • Myös vanhempasi jaksavat paremmin, kun saavat välillä levätä. Pyrimme myös tarjoamaan vertaistukitoimintaa. Vanhempasi voivat tavata muita vanhempia, joilla on sama elämäntilanne.
 • Mahdollistamme omaishoitajallesi vapaapäiviä.

Kamu-Tuvan leiritoiminta

Järjestämme myös leirejä. Olet tervetullut mukaan, jos olet kehitysvammainen lapsi, nuori tai nuori aikuinen, sillä leirit on tarkoitettu kaikenikäisille. Olemme leirillä kolmesta viiteen päivään.

Osallistujien ja henkilökunnan määrä leireillä vaihtelee. Tämä johtuu siitä, että toiset ihmiset tarvitsevat enemmän tukea ja ohjausta, kuin toiset. Leirillä on kerrallaan 8 - 20 osallistujaa.

Leiri järjestetään Kamu-Tuvan tiloissa tai jossakin Satakunnan alueen leirikeskuksessa.

Myös leiritoimintamme on tavoitteellista:

 • Haluamme mahdollistaa sinulle mielekkäät ja vaihtelevat leiripäivät.
 • Annamme tukea, ohjausta ja käytännön apua vapaa-ajan viettoosi.
 • Sinun on mahdollista saada uusia ystäviä. Harjoittelet samalla muiden ihmisten kanssa toimimista.
 • Leiritoiminta tukee vanhempiesi jaksamista.
Päivitetty: 19.7.2018 9:53