Kehitysvammaistyön pastori

Yhteystiedot

Ravanintie 359
28450 Vanha-Ulvila

Kehitysvammapastori
Riikka Hakkarainen

Puhelin
044 735 0616

Kehitysvammaistyön pastori

Hengellisissä asioissa voit aina kääntyä oman seurakuntasi ja sen työntekijöiden puoleen. Satakunnan seurakunnilla on kehitysvammaisia ihmisiä ja heidän läheisiään varten oma pappi. Papin työhuone sijaitsee Antinkartanon kuntoutuskeskuksessa, Ulvilassa.

Pappi kertoo työstään näin: "Me kaikki seurakunnan jäsenet kuulumme yhteen. Jumalan lahjat ja lupaukset kuuluvat jokaiselle. Jokaisella on oikeus osallistua. Jokaisella on oma lahjansa annettavana toisten iloksi. Haluan tehdä työtäni, jotta saisit seurakunnan yhteydessä kokea Jumalan läheisyyttä ja hyvyyttä."

Papin työtehtävät

Pappi työskentelee Satakunnan alueella: Antinkartanon palveluyksiköissä, asumispalveluissa, erityiskouluissa, kerhoissa ja pienryhmissä. Hän vierailee kodeissa, kirkoissa ja työpaikoilla. Hän on mukana järjestämässä erityisjumalanpalveluksia seurakunnissa ja toimittaa jumalanpalvelukset Antinkartanon kappelilla.

Papin tehtäviä ovat:

  • Jumalanpalvelukset ja rukoushetket.
  • Kirkolliset toimitukset. Niitä ovat esimerkiksi kaste, konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen, kodin siunaaminen.
  • Sielunhoidolliset keskustelut kehitysvammaisten, heidän läheistensä ja henkilökunnan kanssa.
  • Arjen yhteistyö kehitysvamma-alan henkilöstön kanssa.

Kehitysvammaisten ihmisten kanssa työskentelevän papin työvälineitä ovat:

  • Selkeä kieli.
  • Kuvat ja tukiviittomat puheen tukena.
  • Rukoushelmet.
  • Toimintamuodot, jotka antavat kaikille mahdollisuuden osallistua ja tuottavat elämyksiä.

Rippikoulu

Rippikoulussa opiskellaan kristillisen uskon pääasioita. Yleensä se käydään 15 vuoden iässä. Voit osallistua erityisrippikouluun, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille, vaikeasti vammaisille ja autistisille ihmisille. Voit osallistua yksityisrippikouluun, jolloin sinä ja pappi käytte kahdestaan läpi hengellisiä asioita. Voit ehkä myös osallistua oman kotiseurakuntasi rippikouluun. Siihenkin on mahdollista saada tukea papilta. Rippikouluihin ilmoittautuminen on syyskuussa.

Ajantasaista tietoa tulevista tapahtumista facebook.com/riikkapappi

 

Messut Antinkartanolla syksyllä 2018

Päivitetty: 27.9.2018 13:20