Akkuna

Yhteystiedot

Kyläraitti 3
32700 Huittinen

Puhelin
02 627 4153

Asumisyksikön esimies
044 707 9117

Sähköposti
akkuna@satshp.fi

Akkuna

 

Akkuna sijaitsee Huittisten keskustassa. Tarjoamme kodin ja siihen liittyviä palveluita pääasiassa aikuisille kehitysvammaisille ihmisille. Henkilökunta on Akkunassa paikalla vuorokauden ympäri.

Akkuna toimii "kahden oven periaatteella". Asunnoissa on kaksi ovea; toinen ovi on ulko-ovi ja toinen on ovi yhteisiin tiloihin.

Asuntoja Akkunassa on yhteensä 15. Niistä yksi asunto on tarkoitettu tilapäiseen asumiseen tai asumiskartoitukseen. Voit siis asua Akkunassa pysyv​ästi tai tulla lyhyeksi aikaa meille asumaan. Jos tulet asumiskokeiluun, voimme yhdessä miettiä, onko Akkuna sinulle sopiva koti. Voit myös tulla asumiskartoituksen jaksolle. Silloin arvioimme yhdessä, millaisia asumiseen liittyviä taitoja sinulla on ja mitä pitää ehkä vielä kehittää.

Sana Akkuna on Huittisten murretta. Se tarkoittaa ikkunaa, jonka voi sulkea luukulla. 


Toiminta
Akkunan toiminta lähtee sinun tarpeistasi. Henkilökunta tukee ja kuntouttaa sinua. Mietimme yhdessä kanssasi millaisia palveluita ja tuen tarpeita sinulla on. Kunnioitamme itsemääräämisoikeuttasi. Tuemme ja kannustamme sinua, jotta voit tehdä jokapäiväistä arkeasi koskevia päätöksiä. Saat elää elämää, joka on mahdollisimman paljon sinun itsesi näköistä.

Kannustamme sinua omatoimisuuteen ja pyrimme lisäämään sitä. Ohjaamme ja autamme sinua päivittäisissä tehtävissäsi. Niitä voivat olla esimerkiksi kaupassa asioiminen, raha-asioiden hoito, siivoaminen, ruuanlaitto ja omasta puhtaudestasi huolehtiminen.

Teemme yhdessä kanssasi viikko-ohjelman. Ohjelma kertoo sinulle millaisia asioita teet viikon aikana. Se kertoo esimerkiksi millaisia vastuutehtäviä tai vapaa-ajan menoja sinulla on.

Mietimme yhdessä, millaisia tavoitteita sinulla on tai olisi hyvä olla elämässäsi. Mietimme yhdessä myös keinoja, miten noita tavoitteita on mahdollisuus saavuttaa.

Kerran viikossa järjestämme Akkunassa asukaspalaverin, jossa keskustelemme ajankohtaisista asioista. Voit kertoa palaverissa kuulumisiasi, toiveitasi ja ajatuksiasi. Voit myös vaikuttaa siihen, millaisia retkiä tai toimintaa seuraavalla viikolla on. Suunnittelemme asukaspalaverissa seuraavan viikon ohjelmaa yhdessä.

Järjestämme Akkunassa toimintaa, joka lähtee sinun tarpeistasi. Toimintaan ei ole pakko osallistua, mutta kannustamme sinua siihen. Saat mukavaa tekemistä. Akkunan asukkaat ovat toivoneet liikuntaa ja musiikkia, joten niistä on tullut toimintamme perusta. ​

Päivitetty: 19.7.2018 10:00