Kajastus

Yhteystiedot


 

Kajastus 1
32800 Kokemäki

Puhelin
02 627 4151

Asumisyksikön esimies
044 707 9122

Sähköposti
kajastus@satshp.fi

Kajastus

Kajastus 3_2016.JPG 

Kajastus sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Kokemäen keskustasta. Tarjoamme kodin ja siihen liittyviä palveluita eri-ikäisille erityisryhmiin kuuluville ihmisille.

Kajastus toimii uudenlaisella tavalla, "kahden oven periaatteella". Asunnoissa on kaksi ovea; toinen ovi on ulko-ovi ja toinen on ovi yhteisiin tiloihin.

Meillä on yhteensä 15 asuntoa, joista kolmessatoista on oma keittiö. 12 asuntoa on tarkoitettu vakituiseen asumiseen ja jokaisessa niistä on oma ulko-ovi.

Lisäksi meillä on kolme muuta asuntoa. Niissä ei ole omaa ulko-ovea, vaan voit kulkea asuntoon Kajastuksen pääoven kautta. Nämä kolme asuntoa on tarkoitettu tilapäiseen asumiseen sekä asumiskokeiluun ja asumiskartoitukseen.

Voit siis asua Kajastuksessa pysyvästi tai tulla lyhyeksi aikaa meille asumaan. Jos tulet asumiskokeiluun, voimme yhdessä miettiä, onko Kajastus sinulle sopiva koti. Voit myös tulla asumiskartoituksen jaksolle. Silloin arvioimme yhdessä, millaisia asumiseen liittyviä taitoja sinulla on ja mitä pitää ehkä vielä harjoitella.

Kajastuksen toiminta lähtee sinun tarpeistasi:

  • Tarjoamme juuri sinulle suunniteltua tukea ja palveluita. 
  • Kunnioitamme sinua ja itsemääräämisoikeuttasi. 
  • Tavoitteenamme on kuntouttaa sinua, jotta voit hallita omaa elämääsi entistä itsenäisemmin. Voit ehkä myöhemmin muuttaa omaan asuntoon, jonne saat juuri sellaista tukea, kuin tarvitset.

Henkilökuntamme on sitoutunut toimimaan työssään näiden periaatteiden mukaan.

Viikko-ohjelma

Kajastuksessa teemme yhdessä sinulle oman viikko-ohjelman. Ohjelma  auttaa sinua hallitsemaan arkeasi, sillä se kertoo sinulle selkeästi millaisia asioita teet viikon aikana.  Viikko-ohjelma myös helpottaa sinua suunnittelemaan henkilökohtaisia menojasi, kun arjen toistuvat tapahtumat ja sovitut tehtävät on merkitty ylös. 

Kotikäynnit

Sovimme kanssasi käyntiajat, jolloin Kajastuksen työntekijä tulee asuntoosi kotikäynnille.

Kotikäynnin sisältö lähtee sinun tarpeistasi ja toiveistasi.  Voimme keskustella kanssasi kaikenlaisista sinua kiinnostavista tai mieltä painavista asioista. Samalla voit harjoitella asunnossasi muun muassa ruuanlaittoa, ravitsemusasioita, elintarvikkeiden puhtauteen liittyviä asioita sekä siivoustaitoja. Me ohjaamme sinua. Lisäksi voimme myös käydä keskusteluja oman puhtautesi hoidosta sekä rahankäytön hallinnasta.

Saat myös osallistua omaan lääkehoitoosi mahdollisimman paljon.

Asioinnit voimme hoitaa yhdessä, kunnes osaat toimia oikein myös itseksesi.

Vastuuta ja tukea

Kannustamme sinua päättämään itse monista omista asioistasi. Samalla opit ottamaan vastuuta omista valinnoistasi ja päätöksistäsi. Pohdimme yhdessä kanssasi, miten ratkaisut vaikuttavat omaan hyvinvointiisi. Olet oman elämäsi tärkein vaikuttaja.

Tuemme sinua, jotta voit tuoda esille omia mielipiteitäsi ja toiveitasi. Pidämme kerran viikossa yhteisöpalaverin. Siellä harjoitellaan näitä taitoja ja myös kompromisseja, eli sovittelutaitoja. Yhteisöpalaverissa keskustelemme yhteisistä asioista ja toimintatavoista. Samalla voit harjoitella vuorovaikutustaitojasi sekä taitoa toimia ryhmässä.

Lisäksi kannustamme sinua erilaisten harrastusten pariin ja osallistumaan myös Kajastuksen ulkopuolisiin vapaa-ajan toimintoihin. 

Päivitetty: 19.7.2018 10:04