Muuttovalmennus

Yhteystiedot


Muuttovalmentaja

puhelin 044 707 4075

Muuttovalmennus

 

Muuttovalmennus tukee sinua, kun olet muuttamassa uuteen kotiin. Muuttovalmennusta antavat työntekijät, jotka työskentelevät tulevassa kodissasi. Muuttovalmennus auttaa  sinua ja läheisiäsi sopeutumaan ajatukseen siitä, että muutat.

Muuttovalmennus voi toteutua kanssasi kahden kesken. Muuttovalmennusta voi olla myös ryhmässä, jolloin tapaat muita muuttajia. 

Muuttovalmennus kestää niin kauan kuin sinä sitä tarvitset.  Valmennus voi alkaa puoli vuotta tai jopa vuoden ennen muuttoasi. Valmennuksesi jatkuu myös muuton jälkeen. Silloin totuttelet elämään uudessa kodissasi ja muuttovalmennusta antava työntekijä on tukenasi.

Sinun itsemääräämisoikeutesi on muutossa tärkeä asia. Itsemääräämisoikeus tarkoittaa sitä, että saat itse tehdä päätöksiä omassa elämässäsi. Kannat päätöksistä myös vastuun. Sinun ei kuitenkaan tarvitse päättää kaikesta eikä tehdä päätöksiä yksin. Voit saada tukea päätöksentekoon muilta ihmisiltä.

Muuttovalmennuksessa pohdimme myös missä asioissa olet taitava. Mietimme myös, mitä asumiseen liittyviä asioita sinun pitää vielä harjoitella.

Varmistamme tiedonkulun nykyisen ja tulevan kotisi välillä.

Haluamme elämäsi olevan onnellista ja hyvää myös uudessa kodissasi.

Muuttovalmennus tukee myös läheisiäsi ja henkilökuntaa

Myös läheisiäsi ja henkilökuntaa voi jännittää sinun muuttosi. He voivat tuntea iloa, mutta myös esimerkiksi surua ja pelkoa. On tärkeää, että saat tukea läheisiltäsi ja henkilökunnalta, kun muutat. Siksi muuttovalmennus on myös läheistesi ja henkilökunnan tukena.

Tiedon pitää kulkea nykyisen kotisi ja uuden kotisi välillä. Kun uuden kotisi henkilökunta tutustuu sinuun, se auttaa sinua tottumaan uuteen asumiseen. Kun läheisesi ja uuden kodin henkilökunta tekevät hyvää yhteistyötä, myös se auttaa sinua. Tässä kaikessa muuttovalmennus on tukena.

Lisätietoja muuttovalmennuksesta löydät Verneri-verkkopalvelun sivuilta. Linkin kautta saat tietoa yleiskielellä. Kun klikkaat linkkiä, poistut Satakunnan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Päivitetty: 30.8.2018 13:13