Sosiaaliasiamies

Yhteystiedot


Käyntiosoite

Ravanintie 359
28450 Vanha-Ulvila


Postiosoite

Satakunnan sairaanhoitopiiri, Sosiaalipalvelut

Sosiaaliasiamies
Jari Mäkinen
Ravanintie 359
28450 Vanha-Ulvila


Puhelin

044 7079132

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamiehen tehtävänä on neuvoa sosiaalihuollon asiakasta. Neuvonta liittyy asiakkaan asemaan ja oikeuksiin. Asiat voivat liittyä kunnan tuottamiin sosiaalipalveluihin tai kunnan ostamiin yksityisiin sosiaalipalveluihin.

Sosiaaliasiamiehen tehtävänä on:

  • Neuvoa sinua, jos sinulla on kysyttävää sosiaalihuollon asiakaslaista. 

  • Auttaa sinua, jos haluat tehdä muistutuksen. Voit tehdä muistutuksen, jos koet, että olet saanut huonoa kohtelua sosiaalipalvelun yhteydessä. Muistutus tehdään sosia​alihuollon toimintayksikön vastuuhenkilölle tai sosiaalihuollon viranhaltijalle.

  • Tiedottaa sinulle sinun oikeuksistasi.

  • Seurata asiakkaiden oikeuksien kehitystä kunnassa.  

  •   

    Satakunnan sairaanhoitopiirin so​siaalipalvelut tuottaa sosiaaliasiamiespalvelut seuraaviin Satakunnan kuntiin: Eura, Eurajoki, Jämijärvi, Honkajoki, Huitti​nen, Kankaanpää, Karvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.

Sosiaaliasiamiehen viimeisimmän selvityksen näet tästä.

Sosiaaliasiamiehen tehtäviä säätää Sosiaalihuollon asiakaslain 24. pykälä.


Muistutus

Jos koet, että sinua on kohdeltu huonosti, sinulla on oikeus tehdä asiasta muistutus. Muistutuksen tarkoitus on, että asiaan kiinnitetään huomiota ja sinua kohdellaan jatkossa paremmin. Voit täyttää valmiin muistutuslomakkeen, jos haluat tehdä muistutuksen.

Muistutuksen tekoon liittyvistä asioista säädetään Sosiaalihuollon asiakaslain 23. pykälässä.


Muutoksen haku

Jos olet saanut kielteisen päätöksen, etkä ole tyytyväinen, voit hakea siihen muutosta. Älä tee muistutusta, sillä se ei auta asiaasi. Tee sen sijaan sosiaalilautakunnalle oikaisuvaatimus. Jos se ei tuota toivottua tulosta, voit tehdä valituksen hallinto-oikeudelle.

Päivitetty: 23.8.2018 14:22