Sairaalasta lähtö

​Sairaalasta lähtö


Valmistelemme sairaalasta kotiutumista sinun ja mahdollisuuksien mukaan läheistesi kanssa etukäteen. Näin pyrimme varmistamaan sen, että selviydyt arkielämästä mahdollisimman hyvin.

Ennen kotiin lähtöä on lähtökeskustelu. Lääkäri ja hoitohenkilökunta antavat sinulle ohjeet, miten hoidat itseäsi kotona. Saat myös ne todistukset, joita tarvitset. Reseptit ovat sähköisessä muodossa, eReseptinä. Lääkäri ei anna sinulle reseptiä paperilla, vaan hän on tallentanut lääkemääräyksen sähköisesti. Sen sijaan saat potilasohjeen, jossa kerrotaan, mitä lääkettä lääkäri on sinulle määrännyt.

Jos tarvitset saattajan kotimatkalle, se kannatta sopia etukäteen esimerkiksi sukulaisen tai ystävän kanssa. Sinun kannattaa myös suunnitella miten matkustat kotiin.

Voit saada sairaalasta mukaan apuvälineitä, jos et voi heti saada niitä oman terveyskeskuksen kautta. Palauta apuvälineet heti, kun et enää tarvitse niitä.

Palautekysely

Lähetämme sinulle hoidon jälkeen tekstiviestillä palautekyselyn. Palautteesi on meille tärkeää. Se auttaa meitä kehittämään toimintaamme.


Sairaalamaksut

Lasku sairaalamaksusta tulee postissa kotiin. Sairaalamaksuja ei voi maksaa sairaalassa. Lisätietoja maksuista kerromme Potilasmaksut-osiossa.


Todistukset

Saat lääkärintodistukset mukaasi tai postitamme ne sinulle jälkikäteen.

Päivitetty: 14.6.2018 11:54