Infektioyksikkö tiedottaa: influenssakausi on käynnistynyt Satakunnassa

 

08.12.2016

THL on ilmoittanut influenssaepidemian käynnistyneen Suomessa.

 

Myös Satakunnan influenssakausi on alkanut. Näytemäärät ovat lisääntyneet ja viimeisen viikon aikana (1 - 7.12.2016) on todettu 29 varmistettua influenssa A tapausta.  Sairaalahoitoon on tähän mennessä otettu viisi potilasta, teho-osastolla ei vielä ole ollut influenssapotilaita. Tapauksia on todettu eri puolilta Satakuntaa (esim. Pori, Merikarvia, Rauma). Pieni hoitolaitosepidemia on todettu porilaisessa vanhustenhoitoyksikössä. Huittisissa on aiemmin todettu paikallinen influenssa B-rypäs. Influenssa A-epidemian huippu lienee odotettavissa tammi-helmikuussa, influenssa B-kauden odotetaan jatkuvan maalis-huhtikuulle.

 

Vielä kannattaa hakea rokotus.
Henkilökunnan rokotukset jatkuvat talvipuutarhassa joulukuun puoliväliin tiistaisin ja torstaisin kello 11 – 14. Lisäksi Satakunnan keskussairaalan työterveysasemalla rokotuksen voi saada myös ilman ajanvarausta sairasvastaanoton aukioloaikana kello 8 – 10 (ilmoittautuminen työterveyssihteerille) tai varaamalla rokotusajan oman toimialueen työterveyshoitajalta niin kauan, kuin rokotuksia riittää.

 

Potilaiden rokotukset jatkuvat terveysasemilla ja Satakunnan keskussairaalassa joulukuun ajan tai niin kauan, kuin rokotteita riittää.

 

Rokotussuojan kehittymiseen menee noin kaksi viikkoa.
Jos Satakunnan sairaanhoitopiirin työntekijä ei ole ottanut rokotetta ja toimii potilaslähityössä, on hänen influenssakautena käytettävä suu-nenäsuojusta ja hyvää käsihygieniaa itsensä ja potilaiden suojelemiseksi influenssalta. Johtajaylilääkärin ohjeiston mukaisesti esimiesten tehtävänä on valvoa, että näin toimitaan. Potilaslähityöllä tarkoitetaan työtä, jota tehdään potilaan läheisyydessä niin, että etäisyys potilaan ja työntekijän välillä on alle 150 cm. 

 

LINKIT :

Influenssapotilaan hoito Satakunnan keskussairaalassa

Influenssapotilaan hoito avohoidossa

THL:n ajantasainen influenssakatsaus

 

Raija Uusitalo-Seppälä
Ylilääkäri
Infektioyksikkö

Päivitetty: 8.12.2016 14:58