Kelan matkakustannusten korvaaminen muuttuu 1.7.2018 alkaen

Kelan matkakustannusten korvaaminen muuttuu 1.7.2018 alkaen

Taksimatkojen korvaus muuttuu 1.7.2018. Noudata heinäkuun alusta alkaen näitä ohjeita, niin saat Kela-korvauksen taksimatkastasi. (Voit tilata matkan jo 18.6. alkaen, jos tarvitset kyytiä aikaisintaan 1.7.)

Taksimatkan tilaaminen
Kun sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, tilaa matka Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella aina numerosta 0800 120 001. Puhelu on ilmainen.

Kun tilaat matkan keskitetystä tilausnumerosta, saat matkakorvauksen heti taksissa, ja maksat vain omavastuun. Jos tilaat taksin muualta kuin keskitetystä tilausnumerosta, et saa matkasta Kela-korvausta.

Jos tiedät vastaanottoajan, tilaa matka viimeistään edellisenä päivänä kello 14 mennessä. Voit tilata samalla kertaa kaikki matkat, jotka sinun on määrä tehdä seuraavien kahden viikon aikana.

Samassa kyydissä voi olla muitakin asiakkaita. Näytä Kela-korttisi ennen taksimatkan alkua.

Kela maksaa korvausta myös saattajan matkakuluista, jos terveydenhuollon henkilökunta arvioi, että tarvitset saattajaa. Saattajan kuluja korvataan, kun matkustatte yhdessä. Jos saattaja matkustaa yksin, Kela voi korvata hänen matkansa vain silloin, kun matka alkaa tai päättyy sinun kotiisi. Saattaja voi kuitenkin tehdä paluumatkan yksin, jos jäät hoitoon sairaalaan.

Alle 16-vuotialla tai vaikeasti sairaalla lapsella on oikeus vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön. Kela voi myöntää sinulle oikeuden vakiotaksiin myös harkinnan perusteella.

Päivitetty: 14.6.2018 12:42