​Luetaan ääneen selkokirjaa


Satakunnan keskussairaalan Lasten- ja naistentalossa luetaan lapsille selkokirjaa Maailman ääneen lukemisen päivänä 24.2.2016. Haluamme muistuttaa, että ääneen lukeminen on mukavaa ja merkityksellistä yhdessäoloa. Meillä jokaisella on oikeus kokea kirjojen vauhdikkaita seikkailuja, elää mukana päähenkilön onnenhetkissä ja myös saada tietoa. Osalle meistä tavallisen kirjan itsenäinen lukeminen on kuitenkin haastavaa esimerkiksi sairauden tai vamman vuoksi.

Tempaus on osa Selkokeskuksen ja LL-centerin Luetaan ääneen selkokirjaa -kampanjaa. Kampanjan tarkoitus on nostaa esiin lukuilo ja ääneen lukemisen tärkeys. Kampanjan suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

Suomessa on yli puoli miljoonaa ihmistä, joille selkokielestä on hyötyä. Selkokieli on suomen kieltä, jonka sisältöä, sanastoa ja rakennetta on muokattu helpommaksi lukea ja ymmärtää. Selkokirjoja voi lainata kirjastosta tai ostaa omaksi Selkokeskuksen kirjakaupasta.

Satakunnan sairaanhoitopiiristä Luetaan ääneen selkokirjaa -kampanjaan osallistuvat myös Antinkartanon kuntoutuskeskus, Ryhmäkoti Arantilankoto sekä Peräsimentien tuettu asuminen.

Päivitetty: 20.4.2016 10:31