​Psykiatrian vastuualueella käyttöön tekstiviestimuistutukset potilaille

Kännykkä final2.jpg

Satakunnan sairaanhoitopiirin psykiatrian vastuualueella ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön tekstiviestimuistutusta tulevista ajanvarauksista.

Tekstiviestimuistutukset lähtevät Psykiatrian vastuualueen avohoidon potilaille kahta vuorokautta ennen varattua aikaa. Lisäpalvelu on potilaille maksuton eikä korvaa jo käytössä olevia menettelytapoja eli esimerkiksi ajanvarauskirjettä. Potilaalla on myös oikeus kieltäytyä vastaanottamasta tekstiviestejä. 

Viime vuoden syksyllä tekstiviestimuistutuksia pilotoitiin Porin aikuispsykiatrian poliklinikalla ja kokemusten pohjalta järjestelmää alettiin laajentaa alkuvuodesta 2016. Järjestelmä on otettu käyttöön portaittain helmikuun aikana aikuispsykiatrian avohoidon yksiköissä ja maaliskuussa se tullaan ottamaan käyttöön nuorisopsykiatrian avohoidon yksiköissä.

Tekstiviestimuistutuksella pyritään tehostamaan potilasaikojen hyödyntämistä muistuttamalla potilaita tulevista ajoista. Potilaiden peruuttamia aikoja pystytään myös hyödyntämään tehokkaammin tarjoamalla niitä toisille potilaille, kun tieto peruutuksesta saadaan riittävän ajoissa. 

Sairaanhoitopiirin somaattisilla vastuualueilla tekstiviestimuistutuksen käyttöön ottamista suunnitellaan lähitulevaisuudessa.

Päivitetty: 8.3.2016 11:24