Synnytystupatoiminta käynnistyi Lasten- ja naistentalossa

Synnytystupatoiminta käynnistyi Lasten- ja naistentalossa


Synnytys- ja perhetupatoiminta alkoi Satakunnan keskussairaalan Lasten- ja naistentalossa maanantaina 15.10.2018. Yksi synnytysosaston kuudesta synnytyshuoneesta on sisustettu välineillä, jotka lisäävät liikkumista, aktiivisuutta ja viihtyisyyttä. Synnytystupahuoneen yhdellä seinällä on valkokangas, johon synnyttäjä voi valita mieleisensä taustakuvan tai videon. Rentoutumista ja kivunlievitystä varten synnytystupahuone on varustettu katosta roikkuvalla joogaliinalla, joogamatolla, erikokoisilla terapiapalloilla, kylpyammeella ja TENS-sähköstimulaatiolaitteilla. Sisustukseen kuuluu myös CUB-synnytysjakkara.

Synnytys- ja perhetupahuoneen sisustus on kodinomainen ja sinne pyritään sijoittamaan synnytyksen jälkeen hyväkuntoinen perhe. Perheet ovat aktiivisia oman tilanteensa asiantuntijoita. Perheen tarvitsema ohjaus ja tuki määritellään yhteistyössä heidän tarpeitaan kuunnellen.

Uusi toimintamalli on osa asiakas- ja perhelähtöistä toimintaa, jolla tuemme synnyttäjän ja hänen puolisonsa omaa aktiivisuutta ja asiantuntijuutta synnytyksessä. Toiminta kannustaa lääkkeettömään kivunlievitykseen sitä kuitenkaan poissulkematta. Ammattilaiset huolehtivat turvallisesta synnytyksen seurannasta ja hoidosta. Synnytystupatoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti hyväkuntoisille, kyseessä olevaan synnytystapaan motivoituneille synnyttäjille. Synnytystupahuoneessa voidaan tarvittaessa hoitaa kaikkia synnyttäjiä.


Päivitetty: 16.10.2018 8:26