Uusi leikkaushoitokeskus aukeaa keskussairaalan K-leikkausosaston yhteyteen

​Uusi leikkaushoitokeskus aukeaa keskussairaalan K-leikkausosaston yhteyteen

Uusi leikkaushoitokeskus avautuu tällä viikolla keskussairaalan K-leikkausosaston yhteyteen. Yksikössä yhdistyvät aiemmin eri puolilla sairaalaa toiminut kirurgisten potilaiden hoidonvaraus ja Leiko eli Kotoa leikkaukseen -toiminta.

Leikotoiminta on aloittanut leikkaushoitokeskuksessa 1.3.2017, ja kirurgian osastojen hoidonvaraustoiminta siirtyy 2.-3.3.2017.

Uudet tilat helpottavat leikkaukseen tulevien potilaiden liikkumista sairaalassa. Edestakainen kulku sairaalan sisällä vähenee, koska sisääntulo ja kulkureitit löytyvät helpommin. Leikkauspäätöksen jälkeen tapahtuva hoidonvaraajan haastattelu- ja informaatiokäynti, anestesialääkärin leikkausta edeltävä arvio, leikkaukseen saapuminen ja leikkaavan lääkärin tapaaminen tapahtuvat samoissa tiloissa. Yhdessä yksikössä tapahtuvat hoitaja- ja lääkärikäynnit toimivat ajallisesti sujuvammin, jolloin käynteihin liittyvät odotusajat lyhenevät. Tutut tilat ja sama henkilökunta vähentävät leikkauspäivän jännitystä.

Leikkaushoitokeskus parantaa myös leikkausosaston toiminnallisuutta. Sijainti leikkausosaston yhteydessä lisää henkilökunnan yhteistyötä, yhdenmukaistaa käytäntöjä ja nopeuttaa potilaan siirtymistä leikkaussaliin, jolloin leikkaussalien käyttö tehostuu.

Uudet tilat on suunniteltu erityisesti yhdistettyä hoidonvaraus- ja Leiko-toimintaa varten. Yksikössä on 8 tutkimus- ja haastatteluhuonetta sekä odotus- ja toimistotilat, jotka soveltuvat erinomaisesti myös ilta-aikaiseen kotiuttamiseen suoraan leikkausosastolta. Yksikössä työskentelee päivisin 8 sairaanhoitajaa ja 3 sihteeriä.

Päivitetty: 1.3.2017 10:30