Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Lastenpsykiatrian vuodeosasto P0B

 Lastenpsykiatrian vuodeosasto P0B

Yhteystiedot


 

Käyntiosoite

Satasairaala
Sairaalantie 3
28500 Pori
P-talo, 0- kerros, osasto P0B

Puhelin

02 627 6541

Faksi

02 627 6136

 Lastenpsykiatrian vuodeosasto P0B

  • Yleistä
  • Hyvä tietää
  • Vastuuhenkilöt


Tarjoamme ympärivuorokautista osastohoitoa kuudelle alle 13-vuotiaalle lapselle. Tutkimme ja hoidamme lasten vakavia psyykkisiä häiriöitä.

Edellytämme, että sinä vanhempana tai huoltajana osallistut tiiviisti lapsesi hoitoon, samoin lapsen muu perhe.

Jos lapsesi on kouluikäinen, hän käy osastojakson aikana Tiilimäen sairaalakoulua. Se sijaitsee samassa rakennuksessa kuin osastomme.

Poliklinikkamme erikoislääkäri lähettää osastolle, kun lapsesi tarvitsee avohoitoa tiiviimpää hoitoa tai tutkimusta.

Laadimme lapsellesi yksilöllisen tutkimus- ja hoitosuunnitelman. Suunnitelma kertoo, miten lastasi ja koko perhettänne hoidetaan. Suunnitelman laatii työryhmä ja perheenne on mukana tekemässä suunnitelmaa. Erikoislääkäri johtaa suunnitelman tekoa.

Osastollamme toteutetaan kriisijaksoja, tutkimusjaksoja ja hoitojaksoja.

Kriisijakso on lyhyt jakso, jonka tarkoitus on pysäyttää lapsesi kriisiytynyt elämäntilanne ja tehdä suunnitelma jatkotoimenpiteistä.

Tutkimusjakso on seitsemän viikkoa kestävä jakso.

Hoitojaksot ovat eripituisia jaksoja. Hoitojakso suunnitellaan lapsellesi yksilöllisesti.

Aukioloajat

Osastomme on avoinna maanantaista perjantaihin.
Haethan lapsesi perjantaina kello 16.45 mennessä. Voit tuoda lapsesi takaisin osastolle maanantaina jo kello 7.00, mutta viimeistään, kun koulu alkaa.


Vierailuajat

Edellytämme, että pidät säännöllisesti yhteyttä lapseesi ja henkilökuntaamme.

Olemme iloisia vierailuista ja puheluista. Toivomme, että soitat mielellään ennen kello 20.00. Huomioithan, että lapsellasi voi olla koulua tai toimintaa osastolla.

Keskiviikkoiltaisin kello 16-19 olet tervetullut tapaamaan lastasi. Sovi muista vierailuista erikseen kanssamme. Myös muiden sukulaisten vierailuista pitää sopia kanssamme erikseen.

Potilaalta laskutettavat maksut

Psykiatrian päiväosaston hoitopäivämaksu. Lisätietoja maksuista kerromme Potilasmaksut-osiossa.


 

​Osastomme kodinomaisiin tiloihin kuuluvat leikkihuoneet, oleskelutila, askarteluhuone ja keittiö. Käytössämme ovat myös liikuntasali, musiikkihuone ja takkahuone, jossa ovat myös sauna ja vesileikkiallas. Käytössämme on myös osaston läheisyydessä oleva oma piha.

Lapsesi saa oman huoneen osastolta. Huoneeseen kuuluu wc ja peseytymistilat. Voit tuoda osastolle joitakin lapsesi tärkeimpiä tavaroita, esimerkiksi unilelun. Arvokkaita tavaroita ei kannata tuoda sairaalaan.

Kansliassa on lapsellesi oma lukollinen lokero, jossa säilytämme esimerkiksi karkit ja lapsesi tärkeimmät tavarat. Kännyköitä ja muita multimedialaitteita ei saa osastollamme käyttää, joten ne voi jättää kotiin. Lapsesi käytössä ovat osastomme yhteiset lelut, kirjat ja lautapelit.

Lastenpsykiatrian vastuualue sai Satakunnan sairaanhoitopiirin Hyvä Palvelu -palkinnon vuonna 2012.

Osaston toiminta-ajatus

Hoitotyötä osastollamme ohjaavat perhekeskeisyyden, yksilövastuisen hoitotyön ja yhteisöhoidon periaatteet. Yhteisöllisyys toteutuu yhteisten sääntöjen ja osastolla elettävän arjen kautta.

Nimeämme lapsellesi omahoitajan, joka erityisesti huolehtii lapsesi asioista.

Lapsesi käyttää osastolla omia vaatteitaan. Pakkaa siis hänelle mukaan riittävästi sisävaatteita ja ulkovaatteita, jotka sopivat vuodenaikaan ja erilaisiin säihin. Huolehdithan lapsesi vaatteiden pesusta.

Koulunkäynnin ja arkiaskareiden lisäksi lapsesi osallistuu vointinsa mukaan kasvua ja kehitystä tukevaan vapaa-ajan toimintaan. Sellaista on esimerkiksi liikunta, ulkoilu ja askartelu. Joskus myös retkeilemme sairaalan ulkopuolelle. Ensisijaisesti osastojakson aikana keskitymme kuitenkin niihin syihin, joiden vuoksi lapsesi on osastolla.

Arkisin kello 14.00-15.00 meillä on "hiljainen tunti". Silloin lapsesi saa rauhassa tehdä läksyjä, levätä tai leikkiä omassa huoneessaan.

Käytämme osastolla yhtenä hoitokeinona terapeuttista kiinnipitoa. Siitä on apua, jos lapsesi ei itse kykene hallitsemaan levotonta tai aggressiivista käytöstään. Osastomme henkilökunta on saanut erityiskoulutuksen (nimeltä AHHA, MAPA) aggression turvalliseen kohtaamiseen ja hallintaan.

Vastuuyksikköjohtaja, ylilääkäri Auli Laakso-Santavirta
Ylihoitaja Paula Ranne
Osastonlääkäri, puhelin 02 627 6536
Osastonhoitaja, puhelin 02 627 6540

Päivitetty: 12.5.2019 16:18

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Sairaalantie 3, 28500 Pori
Puhelin 02 627 71
Faksi 02 627 7799
sähköposti kirjaamo@satasairaala.fi

Potilastietojen tilaaminen
Potilaskertomusarkisto

Satasairaala

Sairaalantie 3, 28500 Pori
Puhelin 02 627 71

Harjavallan sairaala

Sairaalantie 14, 29200 Harjavalta
Puhelin 02 535 4911

Antinkartanon kuntoutuskeskus

Ravanintie 359, 28450 Ulvila
Puhelin 02 627 71