Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Kuntoutuspoliklinikka

 Kuntoutuspoliklinikka

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Satasairaalan Kuntoutuskeskus
Kuntoutuspoliklinikka
Metsämiehenkatu 2
Portti 2, G-rakennus, ovi 2
28500 Pori


Puhelin

Osastonsihteeri,
puhelin 02 627 3211
tai 02 627 3325

 Kuntoutuspoliklinikka

  • Yleistä
  • Vastuuhenkilöt

Kuntoutuspoliklinikalla järjestämme vaativan tason kuntoutustarpeen arviointeja sisältäen alaraaja-amputoitujen proteesiarvioinnit, aivoverenkiertohäiriön (AVH) sairastaneiden potilaiden hoitoa ja kuntoutusta sekä kuntoutustutkimuksia työikäisille, joilla on työkykyä ja toimintakykyä rajoittavia sairauksia.

Kuntoutuspoliklinikka sijaitsee Porissa Satasairaalan kuntoutuskeskuksessa, Metsämiehenkadulla. Tarvitset lääkärin kirjoittaman lähetteen, jotta voit tulla meille tutkimuksiin tai kuntoutukseen.

Vaativan tason kuntoutustarpeen arviointiin ohjataan potilaita, joilla on heikentynyt toimintakyky ja tilanteessa tarvitaan erikoissairaanhoidon arviota kuntoutustarpeesta. Tarvittaessa arvioidaan myös apuvälineiden tarvetta.

Aivoverenkiertohäiriöön sairastunut voi tulla poliklinikalle lähetteen perusteella, suoraan kuntoutusosastolta tai sisäisenä siirtona neurologialta tai muista yksiköistä. Ensimmäisellä käynnillä kanssasi tehdään kuntoutussuunnitelma, jota päivitetään tiimipalaverissa.

Poliklinikalla työskennellään moniammatillisesti ja sinulle voidaan järjestää eri ammattihenkilöiden tapaamisia, yksilöterapiaa, ryhmäharjoittelua ja omaharjoittelua osastolla käytössä olevilla laitteilla. Toiminta voi pitää sisällään päiväkäyntejä kerran tai useamman kerran viikossa.

Kuntoutustutkimuksessa arvioidaan toimintakykyäsi ja kuntoutusmahdollisuuksiasi sekä laaditaan kuntoutussuunnitelma. Kuntoutustutkimus lähtee sinun tarpeistasi. Voimme pyytää sinut arviokäynneille poliklinikalle.

Tutkimukseen kuuluu yleensä

  • erikoislääkärin tutkimus
  • sosiaalityöntekijän tai kuntoutussuunnittelijan tapaaminen
  • psykologin tapaaminen.

Tarvittaessa järjestämme myös sairaanhoitajan tapaamisen sekä fysioterapeutin ja toimintaterapeutin toimintakykyarvion.  

Ennen tutkimusta poliklinikan työntekijä soittaa sinulle. Saat myös postissa esitietolomakkeet. Palauta lomakkeet täytettynä poliklinikalle.

Selvitysten jälkeen pidämme palaverin, jossa tarvittaessa sinä ja läheisesi voitte olla mukana. Teemme yhteistyötä eri tahojen kuten Kelan ja TE-toimiston kanssa. Tutkimusten perusteella teemme kanssasi juuri sinulle sopivan kuntoutussuunnitelman ja laadimme tarvittavat suositukset. Kuntoutuksesi voi jatkua poliklinikalla joko yksilökuntoutuksena tai ryhmävastaanotoilla. Seuraamme kuntoutumistasi säännöllisesti.

Potilasmaksut

Lisätietoja maksuista kerromme Potilasmaksut-osiossa.

​Ylilääkäri Hannu Heikkilä
Ylihoitaja Tuula Huumonen

Päivitetty: 25.3.2019 12:42

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Sairaalantie 3, 28500 Pori
Puhelin 02 627 71
Faksi 02 627 7799
sähköposti kirjaamo@satasairaala.fi

Potilastietojen tilaaminen
Potilaskertomusarkisto

Satasairaala

Sairaalantie 3, 28500 Pori
Puhelin 02 627 71

Harjavallan sairaala

Sairaalantie 14, 29200 Harjavalta
Puhelin 02 535 4911

Antinkartanon kuntoutuskeskus

Ravanintie 359, 28450 Ulvila
Puhelin 02 627 71