CityLinja

Satasairaalasta torille Ladataan...

Torilta Satasairaalaan Ladataan...

Joukkoliikenne kyytilikel.fi

Satasairaalan syke lokakuussa

asiakaskokemuskyselyn vastaajista suosittelisi Satakunnan sairaanhoitopiiriä

81

Sosiaalinen media

Nousevatko palveluiden maksut?

Rahoitus tulee valtiolta, joka myös ohjaa ja valvoo nykyistä suoremmin hyvinvointialuetta.

Valtion rahoituksen lisäksi Satakunnan hyvinvointialue saa tuloja asiakasmaksuista. Maksujen ylärajat tulevat laista, kuten ennenkin. Tuorein lakimuutos pienensi monia maksuja. Maksujen tulee olla tasapuoliset koko Satakunnan hyvinvointialueella.

.

.

.

Vuoden 2023 alusta Satakunnan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue. Satasoten verkkosivuille on koottu hyvinvointialuetta koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä. Julkaisemme niitä kanavallamme marras–tammikuun aikana. Voit lähettää myös oman kysymyksesi sivustolle: https://satasote.fi/hyvinvointialue/usein-kysytyt-kysymykset/

#TärkeissäHetkissä #SatakunnanHyvinvointialue #sataha

6
1

Satakunnan hyvinvointialueen valtuusto kokoustaa parhaillaan Teknologiakeskus Pripolissa, jossa päätettävänä muun muassa Satakunnan hyvinvointialueen talousarvio 2023. Satakunnan hyvinvointialue Satasairaala Satasosiaalipalvelut Satakunnan pelastuslaitos

27
0

Järjestämme kaikille avoimen ja maksuttoman yleisöluennon diabeteksen hoidosta. Luennon teema on diabeetikon huolet päästä varpaisiin. Asiantuntijana luennoi professori Hannu Järveläinen. Jalkaterapeutit Pia Fagerlund ja Susanna Alminoja pureutuvat diabeetikon jalkaongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Luento järjestetään keskiviikkona 30.11.2022 kello 17.00 – 18.30 Satasairaalan auditoriossa, joka sijaitsee N-rakennuksen 2. kerroksessa. Sisäänkäynti on Satasairaalan pääsisäänkäynnistä, A-rakennus, ovi 1.

Auditorioon mahtuu 145 henkilöä saapumisjärjestyksessä. Oman suojautumisen turvaamiseksi voi käyttää suu- ja nenäsuojainta.

Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä Youtuben kautta
https://www.youtube.com/c/Satasairaala/live

Tervetuloa!
#erikoistunutsinuun #satasairaala #sinunsatasairaala

107
3

Haluatko mukaan OLKA Satasairaala vapaaehtoisten joukkoon? Vapaaehtoiseksi voi hakeutua osallistumalla mukaan ILONA valmennukseen🧡.

Ilmoittautuminen Satasairaalan nettisivuilta👇 tai soita vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Annemarille 044 7444181. Tervetuloa mukaan!

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/af61a8b2-b1f0-43b…

32
1

Satakunnan neljäs aikuisten avohoidon päiväyksikkö avautui Harjavaltaan lokakuussa.

– On tärkeää tarjota avohoitopalveluita mahdollisimman lähellä asiakkaita, kertovat aikuisten avohoidon muutoskoordinaattori Terhi Kauppila ja ylihoitaja Kristiina Puolakka. – Päiväyksikköhoito tukee potilaan kokonaisvaltaista toimintakykyä ja hyvinvointia eli kotona pärjäämistä siten, että osastohoidon tarvetta ei synny.

Lue lisää Ajankohtaista-palstaltamme https://www.satasairaala.fi/satasairaala/ajankohtaista/uusi-psykiatrise…
#erikoistunutsinuun #satasairaala #sinunsatasairaala #päiväyksikkötoiminta #satapsykiatria

121
3

Hyvinvointialue aloittaa vuodenvaihteessa. Parhaillaan keskustellaan @caffelocalepori uudistuksesta. Aluehallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen kertoo, että asiakkaalle muutos näkyy varsin vähän. - Samat tutut kasvot ottavat sinut vastaan tutuissa paikoissa ja vastaavat samoissa puhelinnumeroissa, hän kertoo. #satakunnanhyvinvointialue #satasairaala #satapelastus

47
2

Tällä viikolla vietetään mielenterveysviikkoa. Usein mieli myrskyää, mutta jo toiselle ihmiselle puhuminen voi auttaa ahdistusta ja pahaa oloa. Toisinaan tarvitaan ammattilaisen apua, mutta yksin ei tarvitse jaksaa. Mielenterveysviikon viestinä on sairauden keskellä elävä toivo: ”kenenkään tarvitse olla valmis tai täysin ehjä voidakseen kokea myös elämän hyvät puolet”.
Lue lisää mielenterveysviikosta: https://www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/mielente…
#erikoistunutsinuun #satasairaala #sinunsatasairaala #mielenterveysviikko #satapsykiatria

42
0

Käynnistämme Satasairaalassa Piirun verran pienemmäksi -energiansäästökampanjan.
Kampanjan tavoitteena on kannustaa meitä kaikkia pohtimaan omaa energiakulutustamme työpisteillä, tarjota säästövinkkejä, säästää energiaa pienillä teoilla ja lisätä työyhteisömme energiatietoisuutta koko lämmityskauden ajan.

Satasairaala osallistuu myös valtakunnalliseen Astetta alemmas- energiansäästökampanjaan. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa jokaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä ja työpaikoilla.

Lue lisää energiansäästökampanjoistamme Ajankohtaista-palstalta https://www.satasairaala.fi/satasairaala/ajankohtaista/piirun-verran-pi…

26
0

Tällä viikolla vietämme mielenterveysviikkoa.
Meitä ei hävetä kantaa kättä kipsissä, emmekä käske kuumepotilaan ryhdistäytyä. Myöskään mielenterveyden ongelmia tai sairauksia ei tarvitse hävetä, eivätkä ne parane ryhdistäytymällä. Sairaudenkin keskellä on kuitenkin toivo, siksi mielenterveysviikko kiteytyy lauseeseen: ”Hyvä alkaa ennen kuin vaikeudet loppuvat”.
Lue lisää mielenterveysviikosta: https://www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/mielente…
#erikoistunutsinuun #satasairaala #sinunsatasairaala #mielenterveysviikko

150
0

Voinko valita, missä terveyskeskuksessa jatkossa asioin Satakunnassa?

Kyllä voit. Uudistuksessa ei muuteta voimassa olevaa valinnanvapausjärjestelmää. Voimassa olevan terveydenhuoltolain mukaan sinulla on mahdollisuus valita se julkinen perusterveydenhuollon yksikkö, josta saat palvelun. Voit myös laissa säädettyjen edellytysten mukaisesti valita, mihin erikoissairaanhoidon yksikköön hakeudut. Mikäli julkinen järjestäjä tarjoaa palvelusetelivaihtoehtoja yksityiselle palveluntuottajalle, voit valita tarjolla olevista yksityisistä palveluntuottajista.

Vuoden 2023 alusta Satakunnan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue. Satasoten verkkosivuille on koottu hyvinvointialuetta koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä. Julkaisemme niitä kanavallamme marras–tammikuun aikana. Voit lähettää myös oman kysymyksesi sivustolle: https://satasote.fi/hyvinvointialue/usein-kysytyt-kysymykset/

#TärkeissäHetkissä #SatakunnanHyvinvointialue #sataha

14
0

Tänään on kansainvälinen keskoslasten päivä, jota vietetään vuosittain 17. marraskuuta.
− Olemme viettäneet Satasairaalassa keskoslasten päivää monin eri tavoin jo useita vuosia, kertoo vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosaston osastonhoitaja Eija Koskinen. – Keskoslasten päivän teemaväri on violetti. Somistamme osastoa teemavärin mukaisesti ja huomioimme sen myös vauvaneuleiden esillepanossa. Usein henkilökunnalla on työasun koristeena jotakin teemaväriin sopivaa, esimerkiksi rusetteja tai nauhoja. Yksikössä on myös esillä julisteita ja banderolleja kertomassa, mistä päivässä on kyse. Vanhemmille on tarjolla kahvia ja glögiä.

Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta keskosuudesta sekä siitä, että maailmassa jopa joka kymmenes lapsi syntyy keskosena. Keskosella tarkoitetaan lasta, joka on syntynyt ennen raskausviikkoa 37 tai/ja jonka syntymäpaino on alle 2500g. Vaikka keskosvauvan hoito saattaa vaatia vanhemmilta tavanomaista enemmän, keskonen on kuitenkin ensisijaisesti vauva, jolla on kaikille vauvoille yhteiset tarpeet: ravinto, uni, läheisyys ja huolenpito.
#erikoistunutsinuun #satasairaala #sinunsatasairaala #keskoslastenpäivä #worldprematurityday

132
2

− STOP painehaavoille!, kannustavat kirurgian poliklinikalla sijaitsevan haavakeskuksemme hoitajat.

Kivuliaat painehaavat vaativat pitkää ja kallista hoitoa. Onkin tärkeää tunnistaa painehaavan riski. Lisätietoa painehaavojen ennalta ehkäisystä ja hoidosta löydät osoitteesta
https://www.terveyskyla.fi/haavatalo/tietoa-haavoista/painehaavat

Tänään on kansainvälinen STOP Painehaavoille -päivä, jota vietetään joka marraskuun kolmantena torstaina. Painehaava on paikallinen ihon ja /tai sen alla olevan kudoksen vaurio. Se sijaitsee tavallisesti luisen ulokkeen kohdalla ja sen aiheuttaja on paine tai paine ja venytys yhdessä.

Painehaavan ehkäisy on maailmanlaajuinen tavoite. Suomessa painehaavoja arvioidaan syntyvän vuosittain 55 000–85 000 potilaalle ja niiden aiheuttamat terveydenhuollon kustannukset vuosittain ovat noin 490 miljoonaa euroa.
Kansainvälistä tietoa painehaavahoidosta löytyy EPUAP-sivustolta https://www.epuap.org
#erikoistunutsinuun #satasairaala #sinunsatasairaala #stoppainehaavoille #

118
0