Kehitysvammapalvelut

Selko-tunnus
Voit saada tukea esimerkiksi kommunikaatioon.

Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalvelut palvelee erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä, perheitä ja yhteisöjä. Tavoitteemme on tarjota juuri sinulle sopivia palveluja. Meillä toimii monen eri alan ammattilaisia ja teemme kaikki työtä sinun hyväksesi. Suunnittelemme, ohjaamme ja tuotamme palvelut yhdessä kuntien ja toimijoiden kanssa.

Noudatamme toiminnassamme seuraavia arvoja

  • ihmisarvon kunnioittaminen
  • vastuullisuus
  • yhteistyökykyisyys
  • tuloksellisuus
  • kehitysmyönteisyys.

Olemme tehneet arvoihin liittyen myös musiikkikappaleen. Voit kuunnella Arvo-rapin YouTubesta.

 

Meillä on käytössä laatujärjestelmä

Meillä on käytössä sertifioitu laadunhallintajärjestelmä ISO 9001:2015. Noudatamme sitä kaikessa toiminnassamme, eli toimimme tiettyjen sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti. Sertifikaatti on todistus siitä, että laatujärjestelmä on käytössä.

Voit lukea lisää laatujärjestelmästämme, kun klikkaat tätä linkkiä.


Meitä on palkittu

Kehitysvammaliitto ry myönsi Aino Miettinen -tunnustuspalkinnon meille vuonna 2012.


Kehitysvammaisten ihmisten laitosasuminen päättyy

Valtioneuvosto päätti marraskuussa 2012, että kehitysvammaisten ihmisten laitosasuminen lakkautetaan Suomessa vuoteen 2020 mennessä.

Meillä Satakunnassa se tarkoittaa, että Antinkartano muuttuu yhä enemmän kuntoutus- ja tutkimuskeskukseksi. Aikaisemmin Antinkartanon kuntoutuskeskus on tarjonnut asunnon monelle kehitysvammaiselle ihmiselle. Tavoitteenamme on kuitenkin edelleen löytää juuri sinulle sopiva tapa asua. Vaihtoehtoja on monia ja meille tärkeintä on se, että saat juuri sellaisia palveluja kuin tarvitset. 

Kun suunnittelemme kehitysvammaisten ihmisten asumista ja palveluja, noudatamme Kehas-ohjelmaa, eli kehitysvammaisten valtakunnallista asumisohjelmaa. Ohjelma perustuu YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskevaan yleissopimukseen.