Asumispalvelut

Selko-tunnus
Ihmisiä kodassa nuotion ympärillä.

Asumispalvelut mahdollistavat sen, että voit itsenäistyä omien kykyjesi mukaan ja irtaudut lapsuuden kodista.

Meillä on Satakunnassa lähes 20 erilaista asumisyksikköä, jotka tarjoavat asumispalvelua. Voit esimerkiksi muuttaa ryhmäkotiin, jossa sinulla on oma huone ja lisäksi voit viettää muiden kanssa aikaa yhteisissä tiloissa. Osa kodeistamme toimii "kahden oven periaatteella". Sinulla on oma asunto, jossa on kaksi ovea; toinen ovi on ulko-ovi ja toinen on ovi yhteisiin tiloihin. Kaikille kodeille on yhteistä se, että henkilökunta ohjaa ja tukee sinua sen verran kuin tarvitset. Henkilökunta on paikalla päivällä, illalla ja yöllä.

Lisäksi voit asua tuetussa asumisessa. Tuettu asuminen tarkoittaa sitä, että asut itsenäisesti ja saat tarvitsemasi avun omaan kotiisi tukihenkilökunnalta. Voit myös asua lähellä asumisyksikköä, jolloin saat tarvitsemasi tuen sieltä. Tuetussa asumisessa oikeutesi yksityisyyteen ja itsemääräämisoikeuteen korostuvat.

Tarjoamme myös asumiskartoitusta ja asumisvalmennusta. Asumiskartoituksessa mietimme yhdessä millaisia asumiseen liittyviä taitoja sinulla on ja mitä taitoja sinun tulisi ehkä vielä kehittää. Asumisvalmennuksessa mietimme yhdessä millainen koti olisi sinulle oikea. Samalla pääset harjoittelemaan asumista esimerkiksi ryhmäkodissa.