Huovi

Selko-tunnus
Asumisykkö Huovi ulkoa kuvattuna.

Huovi sijaitsee Harjavallan keskustan läheisyydessä.

Tarjoamme kodin ja siihen liittyviä palveluja 15 ihmiselle, jotka kuuluvat erityisryhmiin. Esimerkiksi kehitysvammaiset ihmiset ovat erityisryhmä. Osassa huoneista on esimerkiksi kattonosturi, jolla voidaan auttaa asukkaita siirtymisessä. Huovin yhteydessä on rivitalo, jossa on seitsemän asuntoa. Rivitalossa asuvat ihmiset saavat paljon tukea henkilökunnalta.

Sana Huovi tarkoittaa sotilasta tai ratsumiestä. Huovintie on historiallinen maantie, joka on kulkenut Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.


Toiminta

Huovin toiminta lähtee sinun tarpeistasi ja sinulla on oikeus tehdä valintoja ja päättää omista asioistasi. Henkilökunta on tukenasi, kun teet päätöksiä.

Huovissa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Nimeämme sinulle omahoitajat, jotka huolehtivat sinusta ja auttavat sinua käytännön asioissa.

Henkilökunta kunnioittaa sinua. Mietimme yhdessä millaista tukea ja millaisia palveluja tarvitset. Kannustamme sinua tekemään asioita itse, mutta henkilökunta ohjaa ja auttaa sinua aina, kun sitä tarvitset. Voit saada tukea esimerkiksi:

  • kauppa-asioissa
  • raha-asioissa
  • siivoamisessa
  • ruuanlaitossa
  • peseytymisessä.

Voit opiskella, käydä päivätoiminnassa tai työtoiminnassa. Työpäivät sovitaan erikseen. Voit käydä töissä muutamana päivänä tai korkeintaan viitenä päivänä viikossa.

Järjestämme Huovissa vapaa-ajan ohjelmaa. Voit myös osallistua muualla järjestettyihin tapahtumiin tai harrastuksiin. Harjavallassa on mahdollisuus harrastaa monenlaista:

  • hyvät ulkoilureitit
  • liikunta- ja uimahalli
  • monipuolinen frisbeegolfrata.

Tapahtumiin tai harrastuksiin ei ole pakko osallistua, mutta kannustamme sinua siihen.

Pidämme kerran viikossa asukaskokouksen. Kokouksessa suunnittelemme toimintaa yhdessä ja kuuntelemme sinun mielipidettäsi.

Haluamme, että saat elää mahdollisimman hyvää ja itsesi näköistä elämää.

 

Omavalvontasuunnitelma

Meillä on omavalvontasuunnitelma. Se on asiakirja, jossa kerromme, miten itse valvomme omaa toimintaamme. Jos haluat lukea suunnitelman, pyydä se asumisyksikön esihenkilöltä.