Länsiliina

Selko-tunnus
Mies hakee postia postilaatikosta.

Länsiliina tarjoaa asumista ja palveluja erityisryhmiin kuuluville aikuisille. Esimerkiksi kehitysvammaiset ovat erityisryhmä. Länsiliina sijaitsee Porissa lähellä Vähärauman keskustaa, joten pankki, kauppa ja apteekki ovat lähellä.

Voit asua kaksikerroksisessa luhtitalossa, jossa sinulla voi olla oma asunto tai soluasunto, joka on yhteinen toisten kanssa. Saat tukea ympäri vuorokauden.

Luhtitalon vieressä sijaitsee kerrostalo, jossa tarjotaan tukiasumista. Tukiasumisessa saat tukea omien tarpeittesi mukaan päivisin ja ilta-aikaan.

Kunnioitamme sinua, yksityisyyttäsi ja itsemääräämisoikeuttasi. Itsemääräämisoikeus tarkoittaa sitä, että saat itse päättää monista oman elämäsi asioista. Kannat myös vastuun päätöksistäsi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse päättää kaikkea yksin. Henkilökuntamme auttaa ja tukee sinua päätöstenteossa. Haluamme varmistaa, että sinulla on kaikkea mitä tarvitset ja olet tyytyväinen elämääsi.


Toiminta

Henkilökunta tekee kanssasi sinulle viikko-ohjelman, joka auttaa sinua hallitsemaan arkeasi. Ohjelma kertoo sinulle selkeästi millaisia asioita teet viikon aikana.

Pyrimme yhdessä järjestämään sinulle työtoimintaa tai opiskelua kodin ulkopuolella. Keskustelemme kanssasi mitä haluat harrastaa ja miten haluat viettää vapaa-aikasi. 

Sinulla on varmasti tärkeitä ihmisiä elämässäsi. Tuemme ja ohjaamme sinua, jotta voit pitää heihin yhteyttä. 

Henkilökunta tekee kotikäyntejä asuntoosi sovittuina ajankohtina. Voit myös soittaa meille tai tulla pyytämään apua toimistolta. Kotikäynnin tarkoituksena on huomioida sinun tarpeitasi ja toiveitasi. Kotikäynnillä voidaan keskustella kaikista sinulle tärkeistä asioista. Silloin voit myös opetella esimerkiksi ruuanlaittoa sekä siivoustaitoja. Saat aina tukea myös kaupoissa tai virastoissa asiointeihin.

 

Omavalvontasuunnitelma

Meillä on omavalvontasuunnitelma. Se on asiakirja, jossa kerromme, miten itse valvomme omaa toimintaamme. Jos haluat lukea suunnitelman, pyydä se asumisyksikön esihenkilöltä.