Peräsimentien tuettu asuminen

Selko-tunnus
Nainen kastelee kukkia.

Tuetussa asumisessa ihmiset asuvat omissa kodeissaan ja saavat sinne sellaista tukea kuin tarvitsevat.

Tarjoamme tuettua asumista Porin Pormestarinluodossa, osoitteessa Peräsimentie 1. Talo on tavallinen seitsemänkerroksinen kerrostalo, jossa asuu muitakin ihmisiä, kuin Peräsimentien tuetun asumisen väkeä. Talossa on hissi ja kaksi porraskäytävää. Talo on peruskorjattu vuonna 2001.

Peräsimentie 1 sijaitsee luonnon lähellä, noin kolmen kilometrin päässä Porin keskustasta. Palvelut, kuten kauppa, ovat lähellä. Pienen kävelymatkan päässä sijaitsee Kirjurinluoto, jossa on loistavat harrastusmahdollisuudet.

Vuokraamme sinulle asunnon Peräsimentieltä. Asuminen alkaa noin kahden kuukauden kokeilujaksolla. Sen aikana mietimme onko tuettu asuminen sinulle sopiva tapa asua.

Asunnot ovat kaksioita. Niissä on tupakeittiö ja tilava kylpyhuone. Pyykkivuoron ja saunavuoron voit varata ohjaajilta. Vuokraan sisältyvät sähkö ja vesi. Talossa on ilmainen pesutupa. Talossa näkyy kaapelitelevisio ja tietoverkon saat käyttöösi, kun teet tietoverkkosopimuksen.

Voit kuitenkin vuokrata tai ostaa oman asunnon mistä päin Poria tahansa. Tällöin ohjaajat tulevat kotiisi antamaan sinulle tarvittavan tuen ja ohjauksen.

Ohjaajien toimisto sijaitsee Peräsimentiellä. Saat ohjaajilta tukea  vaikka joka päivä, jos tarvitset. Yöllä voit tarpeen vaatiessa ottaa yhteyttä Länsiliinan asumispalveluihin. Siellä on henkilökunta paikalla myös yöllä. Viikonloppuisin sinulla on mahdollisuus osallistua yhteiseen ruokailuun. 

Henkilökunta tekee yhdessä kanssasi mukavan viikko-ohjelman, josta näet kuluvan viikon tapahtumat. Viikkosi sisältää esimerkiksi ruuanlaiton ja erilaisten kodinhoitotaitojen opettelua. Lisäksi saat tukea ja ohjausta sosiaalisten suhteiden hoitamiseen, esimerkiksi yhteydenpitoon kavereiden ja sukulaisten kanssa.

Me tiedämme, että olet aktiivinen ja täysivaltainen kansalainen. Saat siis itse tehdä omaa elämääsi koskevat päätökset ja hoitaa omia asioitasi. Me ohjaamme ja tuemme sinua niissä asioissa, missä haluat ja tarvitset apua.