Koronavirus (COVID-19)

Selko-tunnus

Tiedote 27.7.2020 Katja Alamäki, sosiaalipalvelujen COVID-19 yhdyshenkilö

Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalvelujen toiminnasta

Suomen hallitus on päättänyt 6.5.2020 COVID-19 pandemiaan liittyvien rajoitustoimenpiteiden asteittaisesta ja hallitusta purkamisesta. Satakunnassa on tartuntojen osalta matala ilmaantuvuus. Viimeisten viikkojen aikana Satakunnassa on todettu Covid-tartuntoja ja osassa tapauksista ei ole pystytty jäljittämään tartuntaketjua. Viimeaikaiset tartunnat tuovat epidemiatilanteeseen epävarmuutta ja tämän vuoksi sosiaalipalvelujen toimialueella noudatamme edelleen perustellusti varotoimia.

Yksiköissä vierailut toivomme tapahtuvan pääasiallisesti ulkotiloissa. Yksilöllisesti sopien vierailu voi tapahtua myös sisätiloissa. Vierailuista tulee sopia etukäteen ja vierailun aikana pitää käyttää kasvosuojainta, pitää turvaväliä sekä noudattaa huolellista käsihygieniaa.

 • Asiakkaille turvataan epidemian aikana yksilölliset palvelut, mm. fysioterapia ja tukihenkilöpalvelut toteutuvat suojain- ja hygieniaohjeita noudattaen.
 • Kotilomat tulee sopia etukäteen ja kotilomien aikana suosittelemme noudattamaan kaikille kansalaisille annettuja ohjeita mm. turvaväleistä. Kotiloman aikana mahdollisen läheisen tai asiakkaamme infektio-oireista pyydämme ilmoittamaan yksikköön ennen kotilomalta paluuta.
 • Antinkartanon toimintakeskuksen toimintaa ei voida järjestää omissa toimipisteessään 3.8.2020 alkaen. Toimintakeskuksen toiminta toteutuu erityisjärjestelyin 4.8.2020 alkaen ja asiasta annetaan lisätietoa käyttäjille mahdollisimman pian.
 • Kamu-Tupien ryhmämuotoinen viikonlopputoiminta jatkuu erityisjärjestelyin, joista ollaan yhteydessä palvelun käyttäjiin.
 • Ulvilan Kamu-Tuvalla itsenäistymiskurssi alkaa erityisjärjestelyin.
 • Tilapäishoidon palvelut jatkuvat erityisjärjestelyin asiakkaan ja läheisten kanssa sopien.
 • Erityisosaamiskeskuksen moniammatilliset vastaanotot järjestetään erityisjärjestelyin. Infektio-oireisille asiakkaille voidaan järjestää palvelu tarvittaessa etä- ja puhelinvastaanottoina.
 • Antinkartanon ruokasali on suljettu toistaiseksi, ruokailut tapahtuvat yksiköissä.
 • Antinkartanon allasosasto on suljettu toistaiseksi.

Noudatamme toiminnassamme mm. Satakunnan sairaanhoitopiirin, STM:n ja THL:n sekä valtioneuvoston antamia ohjeita. Sairaanhoitopiiri on laatinut erilliset ohjeet henkilöstölleen. Seuraamme pandemiatilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä sen kehittymistä seuraten.

Kiitämme asiakkaita ja läheisiämme Covid-epidemian poikkeusajan aikana tehdystä hyvästä yhteistyöstä ja ymmärtäväisyydestä. Tähän mennessä rajoitustoimet ovat toimineet hyvin, sillä yksikään asiakkaistamme eikä henkilökunnasta ole sairastunut koronatautiin. Kiitos tästä kuuluu osaltaan asiakkaillemme sekä myös omaisille, jotka ovat tunnollisesti noudattaneet suosituksiamme.

- - -

Tiedote 7.7.2020 Katja Alamäki, sosiaalipalvelujen COVID-19 yhdyshenkilö

Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalvelujen toiminnasta

Noudatamme edelleen sairaanhoitopiirin infektioyksikön sekä THL:n antamia ohjeita. Niillä pyritään torjumaan koronavirustartunnat.

Vierailut eivät ole enää kiellettyjä

Vierailukielto on päättynyt. Suosittelemme kuitenkin, että tapaat edelleen läheisiäsi mieluiten ulkona. Sisällä tapaaminen on mahdollista esimerkiksi huonon sään vuoksi, mutta siitä pitää sopia yksikön henkilökunnan kanssa etukäteen. Sisällä täytyy käyttää kasvosuojainta.

Huolehdi vierailun aikana näistä asioista:

 • Hyvä käsihygienia on tärkeää. Käytä käsidesiä jo kun saavut piha-alueelle tai viimeistään, kun tulet yksikköön sisälle.
 • Säilytä turvavälit muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.
 • Vietä sisätiloissa aikaa vain asukkaan omassa huoneessa.
 • Jos sinulla on flunssan oireita, jää kotiin. Voit tulla vierailulle, kun olet jälleen terve.

Varautuminen jatkuu

Vaara ei ole vielä ohi. Esimerkiksi meillä Satakunnassa on lähiviikkoina todettu tartuntoja, joiden alkuperää ei ole pystytty selvittämään. Lisäksi tartunnat eivät liity toisiinsa. Tästä syystä jatkamme edelleen varautumista ja suojatoimenpiteitä.

Henkilökunta käyttää edelleen suojaimia ja noudattaa varautumiseen liittyviä ohjeita. Se on tärkeää, sillä on edelleen suuri vaara, että virus leviää ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan yksiköihin.

Tähän mennessä rajoitukset ovat toimineet hyvin. Meillä ei ole todettu yhtään koronavirus COVID-19 –tartuntaa.

Kiitos teille kaikille, kun olette noudattaneet tunnollisesti suosituksia.