Koronavirus (COVID-19)

Selko-tunnus

Tiedote 16.5.2022 Merja Paavola, sosiaalipalvelujen johtaja

 

Koronatartuntojen määrä on Satakunnassa vähentynyt, mutta influenssaan sairastuneita on paljon. Asukkaillamme ja työntekijöillämme on todettu yksittäisiä koronatartuntoja.

Noudatamme toiminnassamme  THL:n ohjeita. Huolehdimme huolellisesta hygieniasta sekä suoja- ja varotoimista, kun olemme tekemisissä asukkaiden kanssa.

 

Maskisuositus on muuttunut

Yleinen maskisuositus on poistunut. Toisin sanoen terveet työntekijämme voivat olla ilman maskia, kun ovat henkilökunnan tiloissa. Kun työntekijä on asukkaille tarkoitetuissa tiloissa tai muuten asukkaan kanssa kontaktissa, hän käyttää edelleen maskia.

Seuraavissa tilanteissa meidän jokaisen on syytä edelleen käyttää maskia:

  • kun olet matkalla koronatestiin ja olet esimerkiksi junassa tai bussissta tai muuten sisätiloissa
  • jos sinulla on flunssan oireita ja sinun täytyy liikkua kodin ulkopuolella (esimerkiksi käydä kaupassa)
  • jos tiedät, että olet altistunut koronavirukselle (esimerkisi perheenjäsenelläsi on korona) ja joudut olemaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa.

 

Koronarokotukset jatkuvat

Sosiaalipalveluissa asukkaat on rokotettu kattavasti. Koronarokotukset jatkuvat neljännellä rokotteella, kuten THL suosittaa. Asukkaan rokote pistetään, kun edellisestä rokotteesta on kulunut suositusten mukainen aika. Jos asukas on sairastanut koronan, myös se vaikuttaa rokotteen pistämisen ajankohtaan.

 

Vierailut

Vierailethan meillä vain siinä tapauksessa, että olet täysin terve. Tämä koskee myös käyntejä Erityisosaamiskeskuksen vastaanotoilla.

 

 

Lisää ajankohtaista korontietoa

Lue lisää: