Koronavirus (COVID-19)

Selko-tunnus

Tiedote 2.4.2020, Merja Paavola, sosiaalipalvelujen johtaja

Suomen hallitus on 30.3.2020 päättänyt, että rajoitukset jatkuvat 13.5.2020 asti. Rajoitusten tarkoitus on hidastaa koronaviruksen leviämistä ja suojella riskiryhmiä.

Päätökset vaikuttavat myös meidän toimintaamme. Toimintamme jatkuu supistettuna 13.5.2020 asti:

  • Kaikissa yksiköissä on vierailukielto. Yksiköihin ei siis voi tulla vierailulle tapaamaan asukkaita.
  • Suosittelemme, että perhehoito noudattaa kaikille kansalaisille suunnattuja ohjeita.
  • Pyrimme välttämään ylimääräistä kontaktia ulkopuolisiin ihmisiin, joten kiellämme kaikissa yksiköissä asukkaiden kotilomat. Huomioimme kuitenkin jokaisen asukkaan tarpeet, joten poikkeuksista voidaan keskustella asukkaan omassa yksikössä.
  • Antinkartanon toimintakeskus on suljettu, samoin toiminnallinen kuntoutus Toiku. Järjestämme asiakkaille viriketoimintaa ja työtoimintaa omassa yksikössä.
  • Antinkartanon allasosasto ja ruokasali on suljettu.
  • Kamu-Tuvan viikonlopputoiminnot ja itsenäistymiskurssi on suljettu.
  • Rauman Kamu-Tupa järjestää iltapäivätoimintaa tarvittaessa erityisoppilaille.
  • Emme järjestä tilapäisen asumisen ja lyhytaikaisen laitoshoidon palveluita. Järjestämme kuitenkin kiireellisen hoidon ja palvelun sekä tahdosta riippumattoman erityishuollon. Keskitämme kaikki palveluntarpeen yhteydenotot palvelusuunnittelijalle, puhelin 044 707 4039.
  • Järjestämme erityisosaamiskeskuksen vastaanottoja etä- ja puhelinvastaanottoina. Emme järjestä poliklinikkatyyppisiä vastaanottoja. Lisätiedot toimistosihteeriltä, puhelin 044 707 4021.
  • Varaudumme perustamaan erillisen kohorttiyksikön Antinkartanon kuntoutuskeskukseen 6.4.2020 alkaen. Hoidamme tuossa yksikössä asukkaitamme, joilla on todettu COVID-19-tartunta. Näiden asukkaiden hoito ei ole mahdollista omassa yksikössä, mutta he eivät tarvitse myöskään terveydenhuollon hoitopaikkaa. Lääkäri arvioi jokaisen asukkaan tilanteen.

Noudatamme toiminnassamme Satakunnan sairaanhoitopiirin antamia ohjeita. Ne puolestaan pohjautuvat muun muassa THL:n antamiin ohjeisiin. Sairaanhoitopiiri on laatinut erilliset ohjeet henkilökunnalle ja toimimme niiden mukaisesti.

Ymmärrämme, että ratkaisut ovat poikkeuksellisia ja isoja asiakkaidemme ja heidän läheistensä elämässä. On kuitenkin tärkeää, että toteutamme nämä muutokset yhdessä. Meiltä saa pyytää neuvoja ja tukea ja autamme parhaamme mukaan.

 

Läheisille

Suomessa on poikkeustilanne, jota monen asiakkaamme on todella vaikea ymmärtää. Teemme parhaamme, jotta asiakkaamme tuntisivat olonsa hyväksi ja tilanne olisi heille mahdollisimman mukava.

Jos läheisesi asuu yksikössämme, muistathan, ettei yhteydenpidosta tarvitse luopua kokonaan. Yhteydenpito voidaan järjestää esimerkiksi puhelimitse, Skypen välityksellä tai kirjeitse. Voit myös sopia yksikön kanssa erikseen ulkoiluhetkestä, jonka aikana noudatetaan erikseen annettavia ohjeita. Jos tilanne pitkittyy, ovat nämä vaihtoehtoiset menetelmät pitää yhteyttä vieläkin tärkeämpiä. Ota yhteyttä suoraan läheisesi yksikköön.

 

COVID-19 tilanne

Sosiaalipalvelujen toimialueella tilanne on COVID-19 epidemian osalta rauhallinen ja vakaa. Jatkamme varautumisen suunnittelua. Tehdyt toimenpiteet ovat auttaneet eikä toistaiseksi tiedossamme ole sairastuneita.

Yhteistyössä on voimaa ja uskomme vahvasti, että yhdessä selviämme tästä varsin poikkeuksellisesta ajasta – jokainen on tärkeä!