Koronavirus (COVID-19)

Selko-tunnus

Tiedote päivitetty 18.6.2020, Merja Paavola, Sosiaalipalvelujen johtaja

 

Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalvelujen toiminnasta

Noudatamme edelleen voimassa olevia ohjeita 30.6.2020 saakka. Ohjeet koskevat muun muassa vierailuja ja suojautumista. Odotamme STM:n ohjeita, joita noudatamme jatkossa.

 

Vierailukielto jatkuu, mutta se ei koske asiakkaiden palveluja

Yksiköissä sisällä on edelleen vierailukielto. Yksiköihin ei siis voi tulla vierailulle tapaamaan asiakkaita. Jos läheisesi on terve ja olet itse terve, voitte tavata toisianne esimerkiksi terassilla tai ulkoilla yhdessä. Muista pitää turvaväli ja noudata huolellista hygieniaa. Sovi vierailusta yksikön esimiehen kanssa etukäteen.

Asiakkaillamme on oikeus niihin palveluihin, joista on tehty velvoittava päätös. Siksi esimerkiksi fysioterapeutti, tukihenkilö tai henkilökohtainen avustaja saa tulla yksikköön.

 

Kotilomat ovat mahdollisia

Asiakas voi käydä kotilomilla, kunhan sovit siitä yksikön esimiehen kanssa etukäteen. Suosittelemme, että kaikille kansalaisille annettuja ohjeita noudatetaan. Niitä ovat esimerkiksi kokoontumisrajoitusten noudattaminen.

 

Tilapäishoito jatkuu

Tilapäishoidon palvelut käynnistyvät 1.6.2020 alkaen. Erityisjärjestelyistä ja muista hoitoon liittyvistä asioista sovitaan asiakkaan ja läheisten kanssa.

 

Toivomme, että perhehoito noudattaa kaikille kansalaisille annettuja ohjeita

Suosittelemme, että perhehoito noudattaa kaikille kansalaisille annettuja ohjeita. Niitä ovat esimerkiksi kokoontumisrajoituksia ja matkustamista koskevat ohjeet.

 

Toimintakeskus aloittaa toiminnan kesäkuussa

Toimintakeskus aloittaa toimintansa 1.6. alkaen. Toiminta käynnistyy vähitellen. Toimintakeskus on yhteydessä asiakkaan tai hänen lähipiirinsä kanssa, sillä toiminta vaatii erityisjärjestelyjä. Erityisjärjestelyillä suojaamme toinen toisiamme virukselta.

 

Kamu-Tupien toiminta käynnistyy

Kamu-Tuvat aloittavat ryhmämuotoisen viikonlopputoiminnan 1.6.2020.

Rauman Kamu-Tuvan aamutoiminta ja iltapäivätoiminta laajenee 18.5.2020.

Ulvilan Kamu-Tuvassa alkaa itsenäistymiskurssi 1.6.2020.

Kamu-Tupien toiminnan aloittaminen ja laajentaminen vaatii erityisjärjestelyjä. Erityisjärjestelyillä suojaamme toinen toisiamme virukselta.

 

Erityisosaamiskeskuksen toiminta käynnistyy

Järjestämme alle 10 hengen moniammatillisia vastaanottoja 18.5.2020 alkaen. 1.6.2020 alkaen myös isompi ryhmä voi kokoontua. Toiminnassa tehdään erityisjärjestelyjä, jotta suojaamme toinen toisiamme virukselta. Jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on flunssan kaltaisia oireita, ilmoitathan siitä etukäteen meille. Voimme järjestää palvelun tarvittaessa etävastaanottona tai puhelinvastaanottona. Voit kysyä lisätietoja erityisjärjestelyistä toimistosihteeriltä, puhelin 044 707 4021.

 

Antinkartanon ruokasali ja allasosasto pysyvät kiinni

Antinkartanon ruokasali on suljettu elokuuhun asti. Asiakkaat ruokailevat yksiköissä.

Antinkartanon allasosasto on suljettu toistaiseksi.

 

Olemme varautuneet perustamaan erillisen yksikön COVID-19 tartunnan saaneille asiakkaille

Olemme varautuneet perustamaan erillisen yksikön Antinkartanon kuntoutuskeskukseen. Se on tarkoitettu asiakkaillemme, jotka ovat sairastuneet COVID-19 koronavirukseen. Nämä asiakkaat tulevat yksikköön, mikäli he eivät tarvise terveydenhuollon hoitopaikkaa, mutta hoito omassa yksikössä ei ole mahdollista. Lääkäri arvioi jokaisen asiakkaan tilanteen erikseen.

Voit kysyä lisää:

  • palvelusuunnittelija Katja Heikkilä, puhelin 044 707 4039
  • osastonhoitaja Sirkku Marikko, puhelin 044 7707 4025.

 

Tilanne on rauhallinen ja vakaa

Tilanne alueellamme koronavirus COVID-19 osalta on rauhallinen ja vakaa. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja muutamme toimintaamme, jos se on tarpeen.

Noudatamme toiminnassamme muun muassa Satakunnan sairaanhoitopiirin, STM:n ja THL:n sekä valtioneuvoston antamia ohjeita.

Sairaanhoitopiiri on laatinut erilliset ohjeet henkilöstölle ja toimimme niiden mukaisesti.