Koronavirus (COVID-19)

Selko-tunnus

Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalvelujen toiminnasta

Tiedote 29.12.2021 Merja Paavola, sosiaalipalvelujen johtaja

Sosiaalipalveluissa on todettu koronatartuntoja. Jatkotartuntoja ei ole tullut. Teemme jokaisen sairastuneen kohdalla kartoituksen yhdessä infektioyksikön ja kunnan tartunnanjäljityksen kanssa. Ilmoitamme mahdollisesta altistumisesta asiakkaan läheiselle. Noudatamme toiminnassamme huolellista hygieniaa sekä tarvittavia suoja- ja varotoimia.

Edellytämme, että jokainen toimii annettujen suositusten mukaan. Kun noudatamme ohjeita, suojaamme asiakkaita ja henkilöstöä koronatartunnoilta. Kiitos, että noudatat ohjeita.

Koronataudin aiheuttama poikkeusaika on kestänyt jo pitkään. Meidän täytyy silti jaksaa suojella asiakkaitamme ja henkilöstöä tartunnoilta. Olemme saaneet estettyä tartuntojen leviämisen erittäin hyvin. 

 

Koronarokotukset

Koronarokotukset jatkuvat THL:n antaman rokotusjärjestyksen mukaisesti. Sosiaalipalveluissa asiakkaiden rokotukset ovat edistyneet hyvin, sillä rokotteita on saatavilla hyvin.

 

Asiantuntijapalvelut, Erityisosaamiskeskus EOK

Tulethan asiantuntijapalvelujemme vastaanotolle vain terveenä.

 

Vierailut

Sovi vierailusi aina etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa. Voit tulla vierailulle, kun olet terve. Älä tule, jos

  • olet sairaana
  • sinulla on edes lieviä koronavirukseen viittaavia oireita, kuten nuhaa, yskää tai kuumetta
  • olet altistunut koronavirukselle.

Tee tarvittaessa koronaviruksen kotitesti ennen vierailua.

Käytä koko vierailun ajan suu-nenäsuojainta ja noudata huolellista käsihygieniaa. Vältä liikkumista yksikön yhteisissä tiloissa.

Huolehdi, että turvaväli säilyy läheiseesi ja muihin ihmisiin yksikössä.

Kotilomat

Sovi kotilomasta etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa.

Ilmoita yksikköön, jos sinulla tai läheiselläsi on kotiloman aikana infektio-oireita, COVID-altistuminen tai -tartunta. Tee ilmoitus ennen paluuta yksikköön, jotta voimme valmistautua tilanteeseen.


Suosittelemme vahvasti, että noudatatte kotiloman aikana kaikille kansalaisille annettuja alueellisia suosituksia. Niitä ovat esimerkiksi maskisuositus ja kokoontumisen ja liikkumisen rajoitukset. Tästä linkistä pääset lukemaan alueellisen tartuntautien torjunnan työryhmän viimeisimmän COVID-tiedotteen.