Ohjeet Satasairaalan vuodeosastolla vierailua varten

Selko-tunnus

Ohje päivitetty 9.10.2020

Noudata näitä ohjeita, kun tulet tapaamaan läheistäsi vuodeosastolle:

• Voit vierailla sairaalassa vain terveenä ja oireettomana. Sinulla ei saa olla edes lieviä hengitysinfektio-oireita, kuten esimerkiksi nuhaa.
  • Käytä käsihuuhdetta kun tulet sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen ja kun poistut sieltä.
  • Pyydämme sinua käyttämään maskia tai suu-nenäsuojusta vierailun ajan.
  • Huomioi, että suu-nenäsuojuksen käyttäminen on pakollista tiettyjen potilaiden ja yksiköiden kohdalla. Suu-nenäsuojusta täytyy käyttää esimerkiksi elinsiirtopotilaan luona ja veritauteja ja syöpää hoitavissa yksiköissä. Saat suojuksen yksikön henkilökunnalta.
  • Ilmoittaudu aina ensin yksikön henkilökunnalle, kun tulet vierailulle.
  • Potilas voi ottaa vastaan samanaikaisesti enintään 3 vierasta, jotka kuuluvat hänen lähipiiriinsä.
  • Ota huomioon muut potilaat:
    • Pidä vierailu lyhyenä: Potilas voi ottaa vieraita vastaan vain kerran päivässä puolen tunnin ajan. Vierailulla voi olla korkeintaan 2 - 3 vierasta kerrallaan.
    • Suosi tapaamista ulkona tai kahvilassa, jos potilaan kunto sen sallii.
    • Pidä 2 metrin turvaetäisyys potilaisiin ja henkilökuntaan.

Et voi vierailla sairaalassa, jos

• et ole täysin terve ja oireeton
  • olet matkustanut 2 viikon sisällä ulkomailla
  • sinut on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen
  • sinut on määrätty koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin
  • puhelimesi koronasovellus eli koronavilkku on hälyttänyt.

Vierailurajoitukset eivät koske

Kiitos, kun noudatat ohjeita. Näin suojaamme läheisiämme, itseämme ja muita ihmisiä koronavirustartunnalta.