Palliatiivisen hoidon yksikkö

Kun ihminen sairastaa vakavaa sairautta, kuten syöpä tai vaikea sydänsairaus, ei häntä pystytä aina parantamaan.  Kun sairauden kulkuun ei enää voida vaikuttaa, siirrytään palliatiiviseen eli oireenmukaiseen hoitoon.

Hoidon tarkoituksena on lievittää oireita, kuten kipua, hengenahdistusta, pahoinvointia ja väsymystä. Annamme tietoa sinulle ja läheisillesi sairauden kulusta, sen aiheuttamista oireista ja niiden hoidosta. Haluamme vähentää mahdollisia pelkoja tai turvattomuuden tunnetta, jotka tällaisessa tilanteessa ovat ihan luonnollisia. Huomioimme hoidossa sinun ja läheistesi henkiset ja hengelliset tarpeet.

Tavoitteena on, että voit elää mahdollisimman hyvää elämää kotona mahdollisimman kauan, jopa kuolemaan saakka. Teemme yhteistyötä oman terveyskeskuksesi kanssa, jotta saat kotiin sellaista hoitoa ja palveluita kuin tarvitset.

Jos hoito kotona ei onnistu, pyrimme järjestämään sinulle vuodepaikan sairaalaan ilman, että sinun tarvitsee käydä päivystyksessä. Hoito sairaalassa voi olla lyhytaikaista tai kestää pidempään. Siihen vaikuttaa kotitilanteesi ja se, millaista hoitoa tarvitset.