Psykoosiklinikka

Selko-tunnus

Tutkimme, hoidamme ja kuntoutamme aikuisia, joilla on todettu tai epäillään psykoosisairautta. Psykoosi on mielenterveyden häiriö, jossa ihmisen on usein vaikeaa erottaa, mikä on totta ja mikä ei.

Palvelemme Porin yhteistoiminta-alueella asuvia ihmisiä. Porin yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat Pori, Ulvila ja Merikarvia. Potilaamme ovat eri vaiheissa toipumassa sairaudesta.

Kun olemme käsitelleet lääkärin sinulle kirjoittaman lähetteen, kutsumme sinut arviointikokoukseen. Myös läheisesi ja aiemman hoitopaikkasi edustaja voivat osallistua kokoukseen. Arviointikokouksessa teemme alustavan suunnitelman, jossa mietimme juuri sinulle sopivia tutkimuksia, hoitoa ja kuntoutusta.

Hoidamme ja kuntoutamme sinua psykoosiklinikalla. Teemme myös kotikäyntejä. Voit saada hoitoa joko yksin tai ryhmässä. Tavoitteena on, että voit hallita sairauttasi ja arkielämääsi mahdollisimman hyvin ja koet elämäsi mielekkääksi. Pidämme säännöllisesti palavereja, joissa seuraamme hoitosi ja kuntoutumisesi tavoitteita. Pohdimme yhdessä keinoja hoitotavoitteiden saavuttamiseksi ja mietimme millaisessa aikataulussa hoitosi etenee.

Jos annat luvan, myös läheisesi voivat osallistua hoitoosi ja kuntoutukseesi. Järjestämme läheisille ryhmätoimintaa, jossa annamme tietoa psykoosisairauksista. Läheiset saavat ryhmässä myös vertaistukea. Vertaistuki on kokemusten vaihtoa. Vertaistuessa samankaltaisia elämäntilanteita läpikäyneet ihmiset tukevat toisiaan.

Voit myös tulostaa esitteemme tämän sivun liitetiedostosta. Esitteen nimi on Psykoosiklinikan esite.

 

Aukioloajat

Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin kello 8.00–15.30 ja perjantaina kello 8.00–15.00. Vastaanotot ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.00–16.00.

Liitetiedostot