TAY eli tehostetun avohoidon yksikkö

Selko-tunnus

Tarjoamme tiivistä psykiatrista avohoitoa potilaille, jotka eivät välttämättä tarvitse sairaalaosaston ympärivuorokautista turvaa. Avohoito tarkoittaa sitä, että et yövy sairaalassa. Käyt meillä saamassa hoitoa esimerkiksi muutaman kerran viikossa. Hoidon alussa saatamme tavata sinua jopa päivittäin.

Tavoitteenamme on saada riittävä käsitys psyykkisistä oireistasi ja niiden taustoista. Lisäksi pyrimme löytämään sellaisen hoidon, joka on tarpeidesi mukainen. Tärkeä tutkimuskeino on psykiatrinen moniammatillinen tutkimus. Hyödynnämme siinä lääkärin, sairaanhoitajan, psykologin ja sosiaalityöntekijän erityistä osaamista, kun selvitämme tilannettasi.

Hoito suunnitellaan tarpeidesi mukaan. Sinulle voidaan määrätä yksilöterapiaa, perheterapiaa tai ryhmäterapiaa.

Meillä toimii kolme työryhmää. Ne ovat nimeltään Päivystystyöryhmä, Liikkuva työryhmä sekä Vakautustyöryhmä. Sinut ohjataan johonkin näistä työryhmistä. Hoidon tarpeesi määrää sen, mihin ryhmään sinut ohjataan.

Toimimme myös päivystysyksikkönä potilaille, jotka tulevat hoitoon vapaaehtoisesti ja saattavat tarvita laitoshoitoa. Otamme siis vastaan potilaita, jotka lääkäri lähettää toisesta yksiköstä, vaikkapa terveyskeskuksesta. Arvioimme, tarvitseeko potilas osastohoitoa ja ohjaamme hänet eteenpäin.

Aukioloajat

Olemme avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.00-20.00 ja lauantaista sunnuntaihin sekä arkipyhinä kello 9.00-18.00.