Asiakasmaksut

Selko-tunnus

Asiakasmaksut vuonna 2019
 

Lähetämme sinulle maksuista laskun jälkikäteen. Sairaalan maksuja ei voi maksaa sairaalassa.

Voit saada laskun myös suoraan pankkiin verkkolaskuna, eli e-laskuna. Jos haluat saada laskusi verkkolaskuna, valitse omassa pankissasi lähettäjäksi Satakunnan sairaanhoitopiiri, erikoissairaanhoito. Voit tehdä omassa pankissasi myös suoramaksusopimuksen, jolloin lasku veloitetaan tililtäsi eräpäivänä.

Jos et halua verkkolaskua, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Lasku tulee paperilaskuna postitse. Jos olet valinnut laskun toimitustavaksi NetPostin, lasku tulee sinne.

Maksumme perustuvat asetukseen, joka on annettu sosiaali- ja terveydenhuollon maksuista. Lisäksi Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallitus on tehnyt päätöksiä potilaille ja asiakkaille tulevista maksuista.

Asiakasmaksuasetus muuttui maksujen osalta 1.1.2016. Asetus on numero 1350/2015.

Jos olet tyytymätön asiakasmaksuun, voit vaatia asiakasmaksun oikaisua. Ohjeet siihen löydät liitetiedostosta tämän sivun lopusta. Liitteen nimi on Asiakasmaksun oikaisuohjeet.

 

Sakkomaksu

Jos et voi saapua sairaalaan sinulle varattuna ajankohtana, ilmoita siitä mahdollisimman pian. Kutsukirjeessä on puhelinnumero, johon voit soittaa. Satakunnan sairaanhoitopiiri perii sakkomaksun, jos et ilmoita etukäteen, että et pääse poliklinikalle tai kalliiseen tutkimukseen.

Sakkomaksu on 50,80 euroa ja se on asetuksen mukainen. Emme peri maksua, jos peruuttamatta jättämiseen on hyväksyttävä syy. Emme peri maksua alle 15-vuotiailta, sillä asetus kieltää sen.