Asiakasmaksut vuonna 2023

Selko-tunnus

Lähetämme sinulle maksuista laskun jälkikäteen. Sairaalan maksuja ei voi maksaa sairaalassa.

Voit saada laskun myös suoraan pankkiin verkkolaskuna eli e-laskuna. Jos haluat saada laskusi verkkolaskuna, valitse omassa pankissasi lähettäjäksi Satakunnan sairaanhoitopiiri, erikoissairaanhoito. Voit tehdä omassa pankissasi myös suoramaksusopimuksen, jolloin lasku veloitetaan tililtäsi eräpäivänä.

Jos et halua verkkolaskua, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Lasku tulee paperilaskuna postitse. Jos olet valinnut laskun toimitustavaksi OmaPostin, lasku tulee sinne.

Lue lisää Finlex.fi-verkkosivulta: Asiakasmaksulaki.
 

 

Maksu perumatta jääneestä ajanvarauksesta

Jos et voi saapua sairaalaan sinulle varattuna ajankohtana, ilmoita siitä mahdollisimman pian. Kutsukirjeessä on puhelinnumero, johon voit soittaa. Satakunnan sairaanhoitopiiri perii maksun, jos et ilmoita etukäteen, että et pääse poliklinikalle tai kalliiseen tutkimukseen.

Peru ajanvarauksesi viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 12.00 mennessä, jotta vältät sakkomaksun.

Maksu perumatta jääneestä ajanvarauksesta on 51,50 euroa. Emme peri maksua, jos perumatta jättämiseen on hyväksyttävä syy. Emme peri maksua alle 18-vuotiailta, sillä laki kieltää sen.

 

Maksa sairaalamaksu ajoissa

Maksa sairaalamaksu viimeistään eräpäivänä. Jos maksua ei ole maksettu, se siirtyy perintätoimiston perittäväksi. Mikäli et vieläkään maksa sairaalamaksua, se menee ulosottoon.

Sairaalamaksuihin lisätään eräpäivän jälkeen viivästyskorko, jonka määrittelee korkolaki.

Sairaalamaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia. Ulosottoon ei siis vaadita käräjäoikeuden päätöstä.