Potilasturvallisuus

Selko-tunnus
Isä pitää vastasyntynyttä vauvaa sylissään.

Potilasturvallisuus tarkoittaa sitä, että:

  • saat sellaista hoitoa, mitä tarvitset
  • saat sellaista hoitoa, mitä sinulle on määrätty
  • hoidosta aiheutuu sinulle mahdollisimman vähän haittaa.

Toivomme, että sinä ja läheisesi keskustelette avoimesti hoitohenkilökunnan kanssa potilasturvallisuuteen liittyvistä asioista.

Potilasturvallisuus on tärkeä osa laadukasta sairaanhoitoa.

Me kaikki terveydenhuollossa työskentelevät ihmiset olemme vastuussa siitä, että hoito on turvallista. Pyrimme varmistamaan asioita etukäteen niin, ettei vahinkoja tai vaaratilanteita synny. Hyödynnämme myös aikaisemmin oppimiamme asioita. Noudatamme potilasturvallisuuteen liittyviä ohjeita, suosituksia ja toimintatapoja. Parannamme potilasturvallisuutta käyttämällä turvallisia menettelytapoja ja kouluttautumalla. Seuraamme potilasturvallisuuden tilaa aktiivisesti päivittäin.

Ohjaamme myös harjoittelussa olevia opiskelijoita potilasturvallisuuteen.

Voit lukea lisää potilasturvallisuudesta THL:n tekemästä oppaasta. Opas löytyy tämän sivun liitetiedostoista nimellä Opas turvallisempaan hoitoon.

Jos haluat antaa palautetta tai lukea asiasta lisää, käytä näitä linkkejä:

Jos teemme virheen

Vaikka kaikki tekisivät parhaansa, ei hoito aina toteudu odotetulla tavalla. Jos teimme mielestäsi virheen, ilmoita siitä välittömästi henkilökunnalle. Toivomme, että otat epäkohdan rohkeasti esille sinua hoitavien ammattihenkilöiden kanssa. Keskustelu on usein paras ja nopein tapa selvittää asia.

Voit myös ilmoittaa vaaratilanteesta. Ilmoitukset käsittelee potilasturvallisuudesta vastaava henkilö. Tee ilmoitus vaaratilanteesta.