Alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja voimassa olevat suositukset Satasairaalan verkkosivuilla

Tiedote 2.10.2020 kello 18.00

Satasairaala tiedottaa internetsivuillaan alueellisesta epidemiologisesta tilanteesta ja voimassa olevista suosituksista.
Uusia tapauksia ei ole ilmennyt.

Satakunnan koronavirustilanne on hyvä. Uusia tapauksia ei ole ilmennyt. Tartuntoja on todettu kaikkiaan 95. Tällä hetkellä 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 2,8 tapausta / 100 000. Tämä on Suomen toiseksi alhaisin. Tartuntojen jäljitys ja tartuntaketjujen katkaisu on Satakunnassa onnistunut hyvin kuntien ja infektioyksikön välisenä yhteistyönä. Jatkossa tartunnanjäljitykseen tarvitaan lisäpanostusta, mikäli tapausmäärät kasvavat. 10 viimeisestä tapauksesta vain kahdessa tartunnan lähde on ollut tuntematon ja tartunta todennäköisesti on saatu Satakunnassa.

Näytteitä on otettu 14 vuorokauden aikana 5052, joista positiivisten näytteiden osuus on vain 0.1 %.

Perusteellisempi tilannearvio Satakunnan tilanteesta tehdään viikoittain ja päivitetään jatkossa aina perjantaisin Satasairaalan internetsivuille. Samalle alustalle kootaan satakuntalaisia koskevat alueelliset suositukset. Satasairaalan Koronavirus-sivustolta löytyvät myös Kasvomaskin käyttösuositus Satakunnan alueella ja Satasairaalan vuodeosastovierailuja  koskevat ohjeet.

Samat perusneuvot pätevät tartuntojen ehkäisyssä, kuin aiemminkin. On tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta, turvavälien pitämisestä, matalalla kynnyksellä testeihin hakeutumisesta sekä ennen kaikkea siitä, että oireisena ei mennä töihin, kouluun, päiväkotiin tai harrastuksiin. Lähtökohtaisesti suositellaan kasvomaskin käyttöä aina, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Erityisen tärkeää kasvomaskia olisi käyttää väkijoukossa, jossa ihmisiä tulee laajemmalta alueelta, esimerkiksi jos tänä iltana suuntaa jäähallin seisomakatsomoon maskin käyttö olisi erittäin suositeltavaa.