Anna -kodin asukkailla Karviassa todettu COVID-tartuntoja

Eilen tiedotimme mahdollisesta COVID -altistumistilanteesta Anna-kodissa Karviassa. Tilanteen kartoittamiseksi kaikista asukkaista ja henkilökunnasta otettiin eilen COVID-näytteet. Vastaukset valmistuivat aamulla.

Anna-kodin palveluiden piirissä on kymmenen henkilöä. Henkilökunnassa ei todettu lisätartuntoja, mutta kolmen iäkkään asukkaan COVID-näytteet osoittautuivat positiivisiksi. Hoivakodissa on käytetty altistumispäivinä asianmukaisia suojaimia asukkaiden suojelemiseksi.

Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin. Koska asukkailla todettiin COVID-tartuntoja, hoivakodin muut asukkaat ovat mahdollisesti altistuneet  ja myös heidät asetetaan nyt karanteeniin. Heitä hoitanut henkilökunta on käyttänyt maskeja, joten he eivät ole altistuneet. Asukkaiden osalta tämä tarkoittaa sitä, että heitä hoidetaan tehostetusti suojaimia käyttäen omissa huoneissaan 14 vuorokauden ajan. Pitkäaikaishoidossa karanteeniaika on toimintaohjeiden mukaan pidempi kuin muilla, joilla se on 10 vuorokautta.

Sairastuneet asukkaat siirretään varotoimenpiteenä pääterveysaseman sairaalan osastolle yhteen eristyshuoneeseen hoidettavaksi. Hoidossa noudatetaan asian mukaisia varotoimia.  Sairastuneet asukkaat ovat iäkkäitä riskiryhmäläisiä ja kaikki voitava tehdään heidän hoitonsa suhteen. Asukkaat ovat toistaiseksi vähäoireisia, kahdella on lieviä hengitystieoireita.

Muiden asukkaiden tilannetta seurataan tiiviisti 14 vuorokauden ajan ja sekä asukkailta että henkilökunnalta otetaan uudet näytteet ylihuomenna ja lisäksi heti, jos heille ilmaantuu lieviäkin hengitystieoireita. Negatiivisten näytteiden tulokset eivät muuta karanteenipäätöksiä.

Hoitopaikassa intervalleja ei toistaiseksi järjestetä, eikä uusia asukkaita oteta.

Omaisia on asiasta tiedotettu ja hoitokotiin on asetettu vierailukielto.