Ässien U18 Akatemia joukkue altistui Kuortaneella koronalle – joukkue karanteeniin

Tiedote 6.11.2020 kello 21.15

Suomen Naisleijonien joukkueessa on tänään todettu COVID-tartunta.

Ässien U18 Akatemia pelasi Kuortaneella harjoitusottelun joukkuetta vastaan. Pelikentällä oli 24 pelaajaa ja matkalla mukana 7 toimihenkilöä.

Varmistetun COVID-altistuksen vuoksi joukkue määrätään 10 vuorokauden karanteeniin altistuspäivästä laskien. Karanteeni alkaa heti ja on siis 6-14.11.2020. Porin perusturvan tartunnanjäljittäjät selvittävät tarkemmin ovatko toimihenkilöt altistuneet tilanteessa. Myös heidät määrätään karanteeniin, mikäli he ovat olleet lähikontaktissa Naisleijonien joukkueen pelaajien kanssa.

Ässien U18 Akatemian 14.11.2020 pelattavaksi suunniteltu peli on siirretty karanteenin takia myöhempään ajankohtaan.

Tässä vaiheessa näytteitä ei ole tarpeen ottaa, sillä altistuminen on selvä ja näytteenotolla ei voi lyhentää karanteenia, sillä negatiivinen testi ei poissulje tartuntaa.

Mikäli altistuneelle tulee vähäisiäkin koronavirukseen viittaavia oireita, kuten nuhaa, yskää, kuumetta, kurkkukipua, maku/hajuaistin häiriötä tai ripulia, hänen tulee hakeutua COVID-testiin omaan terveyskeskukseen.

Porin perusturva lähettää yhteistyössä joukkueen johdon kanssa kaikille altistuneille sähköisesti kirjalliset karanteeniohjeet hetkisen kuluttua ja ottaa tämän illan tai viimeistään huomisaamun aikana puhelimitse yhteyttä kaikkiin altistuneisiin ja antaa lisäohjeita.

Porin perusturva huolehtii tilanteen jatkoseurannasta.