COVID-altistustilanne Satasairaalan päivystyksen odotusaulassa 12.4.2021

Tiedote 13.4.2021 kello 11.33

Satasairaalan päivystyksen odotusaulassa on oleskellut COVID-positiivinen henkilö eilen 12.4.2021 n. klo 16.30 – 17.40 välisenä aikana. Kyseinen COVID-positiiviseksi osoittautunut henkilö hakeutui päivystykseen muun syyn kuin infektiosairauden vuoksi. Vasta hoidon aikana on tullut esiin, että henkilöllä on myös koronavirustautiin sopivia oireita. Koronavirustartunta varmistui otetusta näytteestä.

Kyseisenä aikana odotusaulassa on oleskellut alustavan tiedon mukaan noin 20-30 henkilöä ja aula on ollut ruuhkainen. COVID-infektioon sairastunut henkilö odotti aulassa vastaanotolle pääsyä sellaisessa paikassa, että on tapahtunut todennäköisesti vain yksittäisiä lähialtistuksia.

Kaikkiin kyseisenä aikana odotusaulassa olleisiin henkilöihin pyritään olemaan yhteydessä tämän päivän aikana mahdollisen altistuksen arvioimiseksi. COVID-positiivinen henkilö itse ja suurin osa aulassa oleskelleista henkilöistä on käyttänyt koko odotusajan suunenäsuojusta, joka pienentää osaltaan riskiä taudin leviämiselle.

Mahdolliset lähikontaktit asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ja varmuustoimenpiteenä kaikki kyseisenä aikana aulatilassa olleet ohjataan COVID-testiin oman terveyskeskuksen kautta 4-5 vuorokauden kuluttua altistuksesta. Muut kuin lähialtistuneet henkilöt voivat jatkaa normaalia elämää, mutta heidän tulee hakeutua COVID-testiin heti, jos ilmenee sairauden oireita, vaikka ensimmäinen otettu testi jäisikin negatiiviseksi.