COVID-tilanne 29.5.2020. Sairaalavierailujen rajoitteet vähenevät. Aktiivinen testaus jatkuu.

Tiedote 29.5.2020 kello 13.00

Satakunnassa ei ole todettu uusia COVID-tapauksia kuukauteen, sairaalavierailujen rajoitteet vähenevät, mutta aktiivista testausta ja hygieniatoimia on tärkeä jatkaa

Satakunnassa viimeinen COVID-19 diagnoosi on tehty 29.4.2020. Kaikkiaan tapauksia on todettu Satakunnassa 53.  Epidemian tukahduttaminen on Satakunnassa siis ainakin toistaiseksi onnistunut.

Kun yhteiskuntaa nyt vähitellen avataan, on erittäin tärkeää, että voimassa olevia hygieniaohjeita noudatetaan ja aktiivinen testaaminen ja tartunnanjäljitys jatkuvat. Satakunnassa nenänielusta otettavaan PCR-testiin pääsee matalalla kynnyksellä ja tulokset saadaan useimmiten samana päivänä käyttöön.

Sairaalavierailujen rajoituksia lievennetään 1.6.2020 lähtien

Hyvän tilanteen vuoksi ryhdymme asteittain purkamaan sairaalavierailuja koskevia, koronavirusepidemian aiheuttamia väliaikaisia rajoituksia. Lisäämme rajoituksia uudelleen, jos koronavirustartuntojen määrä sairaanhoitopiirin alueella kääntyy nousuun.

Rajoitusten vähetessä on tärkeää noudattaa sairaalan antamaa ohjeistusta, että emme vaaranna hoitoa vaativien potilaiden ja heitä hoitavien ammattilaisten terveyttä.

Läheisten vierailut potilaiden luona

Terveet, oireettomat läheiset voivat vierailla rajoitetusti tapaamassa sairaalahoidossa olevia potilaita. Vierailijoiden määrä on korkeintaan kolme läheistä.

Vierailut eivät ole sallittuja, jos vierailijalla on lieviäkin tartuntataudin oireita, kuten kuumetta, yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, haju- tai makuaistin muutoksia tai ripulia. Jos tällaisia oireita ilmenee, tulee hakeutua testiin ensisijaisesti omaan terveyskeskukseen tai työterveyshuoltoon.

Vierailijoiden tulee ilmoittautua yksiköiden kansliassa ja sopia vierailusta henkilökunnan kanssa. Samalla henkilökunta antaa ohjeita käsihuuhteen ja mahdollisesti tarvittavien suojaimien käytössä. Jos potilas on yli 70-vuotias tai immuunipuutteinen, vierailijat käyttävät vierailun ajan visiiriä tai kirurgista suunenäsuojusta. On myös muistettava huolehtia kahden metrin turvavälin säilymisestä sekä potilaisiin että henkilökuntaan.