COVID-tilanne Satakunnassa 11.5.2020

Tiedote 11.5.2020 kello 17.00

Satakunnassa yksi kuolemaan johtanut COVID-infektio

Yksi Satakunnassa COVID-19 -infektioon sairastuneista on menehtynyt COVID-tautiin ollessaan hoidossa Satasairaalassa. Henkilöllä oli vakavalle COVID-taudille altistavia perussairauksia. Yksityisyydensuojan turvaamiseksi Satasairaala ei anna valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti tarkempia tietoja potilastapaukseen liittyen.

Tällä hetkellä Satasairaalan osastoilla ei ole hoidossa yhtään potilasta COVID-infektion vuoksi. Kaikkiaan osastolla on hoidettu seitsemää potilasta, joista kaksi on ollut tehohoidossa.

Satakunnan COVID-tilanne on säilynyt edelleen hyvin rauhallisena. Viimeisin positiivisen COVID-tuloksen antanut näyte otettiin 29.4. eli viikonlopun aikana ei todettu uusia tapauksia. Tapausten kokonaismäärä on 53. Viimeisen viikon aikana näytteitä on otettu keskimäärin n. 80 vuorokaudessa. Näytteitä otetaan edelleen herkästi, jos ilmenee COVID-infektioon viittaavia oireita.