COVID-tilanne Satakunnassa 12.6.2020

Tiedote 12.6.2020

Satakunnassa on tänään todettu yksi uusi COVID-19 tapaus, joka on peräisin ulkomailta eikä liity edelliseen tapaukseen

Pitkään rauhallisen COVID-tilanteen jälkeen Satakunnassa on tällä viikolla todettu kaksi toisiinsa liittymätöntä tapausta. Yhteensä Satakunnassa on diagnosoitu 55 varmistettua COVID-tapausta. Osastohoidossa on yksi potilas.

Uusi potilas on hiljattain Suomeen työnsä takia saapunut ulkomaalainen henkilö. Viranomaisten suosituksia on tilanteessa noudatettu ja henkilö on ollut työnantajan järjestämässä omaehtoisessa karanteenissa saapumisensa jälkeen. Hän on tartuttavuusaikanaan tavannut vain yhtä henkilöä, joka on asetettu karanteeniin. Tapaukseen ei arvioida liittyvän epidemian leviämisen riskiä.

Aiemmin tällä viikolla todetun potilaan tartunnanlähde ei ole selvinnyt. Koko lähipiiri on testattu ja näytteet ovat olleet negatiivisia. Tartuttavuusaikana potilaan kanssa lähikontaktissa olleet yhteensä 17 henkilöä on asetettu karanteeniin. Suojaimia käyttäneille terveydenhuollon työntekijöille on annettu asianmukainen ohjeistus.

Tapaus on hyvä muistutus siitä, että COVID-19 infektiota saattaa olla liikkeellä myös Satakunnassa ja on erittäin tärkeää, että kaikki lievästikin oireilevat hakeutuvat testiin. Mikäli sinulla on COVID-19 infektioon viitaavia oireita, voit tehdä oma olo -testin tai voit olla yhteydessä omaan terveyskeskukseesi testiin pääsemiseksi. Viikonloppuna testejä tehdään myös Satasairaalan Drive-In -pisteessä. Sen sijaan oireettomia henkilöitä ei ole syytä tutkia. Näytteen avulla ei voida poissulkea altistumista COVID-infektiolle.

On tärkeää edelleen huolehtia asian mukaisista hygieniatoimista ja turvaväleistä. Tavoitteena on pitää COVID-19 sammutettuna Satakunnassa.