COVID-tilanne Satakunnassa 15.5.2020

Tiedote 15.5.2020 kello 16.30

Vilkkaasta näytteenotosta huolimatta ei ole todettu uusia COVID-tapauksia

Satakunnassa ei ole todettu uusia COVID-tapauksia tämän viikon aikana. Testausta on tehty paljon ja näytteitä otettu keskimäärin hieman alle sata päivässä. Tapauksien kokonaismäärä on edelleen 53. Satasairaalassa ei ole hoidossa yhtään COVID-infektioon sairastunutta potilasta.

Aiemmin Satasairaalassa osastohoitoa tarvinneiden COVID-potilaiden lukumäärä on pysynyt seitsemässä. Osastohoitoa tarvinneiden keski-ikä on ollut 53 vuotta. Matala keski-ikä selittyy sillä, että Satakunnassa todetut tartunnat ovat olleet suurelta osin matkailuun liittyviä. Toisaalta COVID-tauti ei ole myöskään päässyt Satakunnassa leviämään hoitolaitoksiin eikä juuri muutoinkaan iäkkäiden henkilöiden keskuuteen. Viidellä seitsemästä osastohoidossa olleesta on ollut ainakin yksi pitkäaikaissairaus.

Hyvä ja rauhallinen tilanne jatkuu. Seuraavan kerran tiedotamme tilanteesta maanantaina 18.5.2020, ellei tilanteeseen tule viikonlopun aikana muutosta.