COVID-tilanne Satakunnassa 20.5.2020

Tiedote 20.5.2020 kello 16.30

Ei uusia COVID-tapauksia Satakunnassa, oireisten pitää silti hakeutua herkästi testiin

Tällä viikollakaan ei ole todettu uusia COVID-tapauksia Satakunnassa. Viimeisin uusi tapaus on jo kolmen viikon takaa. Tapausten kokonaismäärä on edelleen 53. Satasairaalassa ei ole hoidossa potilaita COVID-infektion vuoksi. Sairaalassa hoidettujen määrä on kokonaisuudessaan ollut 7, joista kaksi on joutunut tehohoitoon.

Satakunnan osalta tilanne COVID-infektioiden osalta on erinomaisen hyvä ja alueella tartuntariski on pieni. Ihmisten liikkumisen myötä uudet tartunnat ovat silti jatkossakin mahdollisia. Edelleen on syytä hakeutua herkästi testaukseen, jos kehittyy koronavirustartuntaan viittaavia oireita. Satakunnan alueella on mahdollista päästä testiin oman alueen terveyskeskuksessa ja päivystysaikaan Satasairaalassa. On tärkeää muistaa olla puhelimitse yhteydessä toimipisteeseen ennen testiin hakeutumista.

Satakunnan sairaanhoitopiirin liikelaitos SataDiagin laboratorion kapasiteetti COVID-testien osalta on saatu nostettua niin suureksi, että kaikki Satakunnan julkisen terveydenhuollon näytteet on pystytty tekemään sairaanhoitopiirin omassa laboratoriossa. Tämän myötä näytevastaus on mahdollista saada jopa tunneissa näytteen otosta, viimeistään näytteenottoa seuraavana päivänä.