COVID-tilanne Satakunnassa 22.6.2020

Tiedote 22.6.2020 kello 14.00

Satakunnassa todettiin eilen illalla yksi uusi COVID-19 tapaus

Satakunnassa todettiin eilen illalla yksi uusi koronaviruksen aiheuttama COVID-infektio. Kaikkiaan Satakunnassa on nyt todettu 59 COVID-tapausta. Maakunta on edelleen matalan ilmaantuvuuden aluetta (esiintyvyys koko epidemian aikana Satakunnassa on 27 tapausta / 100 000 asukasta, kun pääkaupunkiseudulla luku on 311 / 100 000).

Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

Viimeinen tapaus on saanut tartunnan Porin seudulla. Tartunnanlähdettä ei ole saatu selville mahdollisimman tarkoista selvittelyistä huolimatta. Tartunnalle altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kahden viikon aikana Porin seudulla on todettu yhteensä kolme ja Eurajoella yksi tapaus, jossa tartunnanlähde ei ole selvinnyt. Tämä tarkoittaa, että COVID-infektiota voi seudulla olla laajemminkin liikkeellä ja varotoimia on syytä edelleen noudattaa. Kahdessa muussa satakuntalaisessa tapauksessa tartunnanlähde on selvitetty.

On erittäin tärkeää, että kaikki lievästikin oireilevat hakeutuvat testiin. Mikäli sinulla on koronaviruksen aiheuttamaan infektioon viittaavia oireita, voit tehdä netissä oma olo -testin tai voit olla yhteydessä puhelimitse omaan terveyskeskukseesi testiin pääsemiseksi. Sairaalahoitoa vaativat infektiopotilaat hoidetaan Satasairaalassa ensisijaisesti pandemiapoliklinikalla ja tarvittaessa osastolla varotoimia noudattaen. Viikonloppuisin näytteitä otetaan myös Satasairaalan Drive in pisteissä. On tärkeää, että ennen hoitoon hakeutumista soitat ensin 116 117 ohjeiden saamiseksi.

Jos tarvitset ambulanssia, soita 112.

Sairaalaan ja terveyskeskukseen hakeutuessa on muistettava varotoimet.  On tärkeää edelleen huolehtia hyvästä käsihygieniasta, oikeasta yskimis- ja niistämistavasta.  Väenkokouksia kannattaa välttää ja turvaväleistä huolehtia. Riskiryhmäläisiä tavattaessa pitää noudattaa varotoimia ja käyttää suojaimia. Yhteisenä tavoitteenamme on ehkäistä epidemian leviäminen Satakunnassa.