COVID-tilanne Satakunnassa 25.5.2020

Tiedote 25.5.2020 kello 17.00

Suvantovaihe jatkuu: Satakunnassa ei ole todettu uusia COVID-potilaita.

Aktiivista testausta on silti jatkettava

Viikonlopun aikana ei ole todettu uusia COVID-tapauksia eikä sairaalassa ole hoidettavana COVID-potilaita. Satakunnassa on siis todettu kaikkiaan 53 tapausta. Viimeinen diagnoosi on täällä tehty 29.4.2020.  Myös valtakunnallisesti tilanne on vähitellen paranemassa ja tavoitteena on epidemian tukahduttaminen Suomesta ainakin väliaikaisesti. Valitettavasti maailmanlaajuisesti virus ei ole häviämässä.

Valtioneuvoston päätöksellä yhteiskuntaa ollaan vähitellen avaamassa. Siksi on erittäin tärkeää, että viranomaisohjeita noudatetaan ja kynnys hakeutua diagnostiseen testiin on matala. Nopea ja mahdollisimman kattava oireisten henkilöiden testaus on avainasemassa, jotta tartuntaketjut pystytään katkaisemaan tehokkaasti. Näin pystymme pitämään tilanteemme yhtä hyvänä kuin se on nyt.

Jos epäilet COVID-infektiota, ota puhelimitse yhteyttä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseesi tai oireiden niin vaatiessa Satasairaalan päivystykseen. Työterveysasiakkaita palvelevat myös yksityiset näytteenottopisteet. Näytteitä otetaan matalalla kynnyksellä lieväoireisiltakin potilailta.

Mikäli tilanne pysyy näin rauhallisena, julkaisemme säännöllisen tiedotteen tilanteesta jatkossa vain kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin noin klo 17.