COVID-tilanne Satakunnassa 26.3.2020

Tiedote 26.3.2020 kello 19.30

Tunnistettuja tapauksia kaikkiaan 24 (laboratoriovarmistettuja 17 ja oireiden perusteella diagnosoituja 7), yksi potilas sairaalahoidossa, ei potilaita teho-osastolla

Tänään varmistettu tapaus on Satakunnassa ensimmäinen, jonka tartunnanlähde ei ole tiedossa.  Hän ei ole matkaillut ulkomailla eikä Suomessa alueilla, joissa tartuntoja on todettu. Potilas on raumalainen ja yhteistyössä Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaavien kanssa tehdään jäljitystyötä hänen kontaktiensa suhteen. Altistuneisiin henkilöihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä tämän tai huomisen päivän aikana ja he saavat asianmukaisen ohjauksen ja Raumalla tehdään karanteenipäätökset lähikontakteille.

Tunnistamattomia COVID-tapauksia saattaa olla etenkin Rauman seudulla. Muut virustaudit ovat edelleen liikkeellä ja koko Satakunnan alueella niiden todennäköisyys on suurempi kuin koronavirusinfektion.

Rauma on 25.3.2020 avannut pandemiapoliklinikan, jossa voidaan ottaa myös koronavirusnäytteitä.

Lieväoireisten henkilöiden tulee edelleen pysyä kotona ja välttää tartuttamasta muita, elleivät huomenna saa kutsua näytteisiin. Sairaanhoitopiiri ja Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaavat henkilöt tekevät tiivistä yhteistyötä epidemian rajoittamiseksi.

Linkki Rauman kaupungin sivulle: https://www.rauma.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/tietoa-asiakkaille-potilaille-ja-opiskelijoille/tietoa-koronaviruksesta/

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus