COVID-tilanne Satakunnassa 5.5.2020

Satakunnassa ei ole tänäänkään todettu uusia COVID-tapauksia. Tapausten kokonaismäärä on edelleen 53, joista yksi ulkomaalaisella henkilöllä. Satasairaalassa on hoidettu osastolla COVID-tartunnan vuoksi kaikkiaan seitsemää potilasta, joista kaksi on vaatinut tehohoitoa. Kuten muuallakaan Suomessa, Satakunnassa yhtään lapsipotilasta ei ole tarvinnut osastohoitoa. Tauti on diagnosoitu vain yhdellä alle 18-vuotiaalla laboratoriotutkimuksella ja yhdellä oireiden perusteella tiedetyn COVID-altistuksen jälkeen.

Tällä hetkellä sairaalassa on yksi potilas tehohoidossa. Näytteitä otetaan edelleen herkästi, jos oireiden perusteella herää epäily COVID-tartunnasta. Viimeisen viikon aikana näytteitä on otettu keskimäärin yli sata vuorokaudessa.