COVID-tilanne Satakunnassa 8.5.2020

Tiedote 8.5.2020 kello 15.30

Tällä viikolla ei ole todettu uusia COVID-tapauksia Satakunnassa

Erittäin rauhallinen tilanne uuden koronaviruksen suhteen jatkuu Satakunnassa. Näytteitä on otettu viimeisen viikon aikana Satakunnan julkisen terveydenhuollon toimipisteissä noin sata päivässä. Tästä huolimatta ei ole todettu yhtään uutta COVID-tapausta. Tapausten kokonaismäärä Satakunnassa on edelleen 53, joista yksi ulkomaalaisella henkilöllä. Satasairaalan osastoilla ei ole tällä hetkellä hoidossa COVID-infektiota sairastavia potilaita.

Tartuntatautirekisterin tietojen mukaan Satakunnassa COVID-tapausten ilmaantuvuus on ollut 24,5 tapausta 100 000 asukasta kohden. Väestöön suhteutettuna vähemmän tartuntoja on todettu vain viidessä maakunnassa. HUS-alueella on todettu vastaavasti 240,6 tapausta 100 000 asukasta kohti eli Satakuntaan verrattuna lähes kymmenkertainen määrä väestömäärään suhteutettuna.

Seuraavan kerran COVID-tilanteesta tiedotetaan maanantaina 11.5.2020, jos viikonlopun aikana ei ilmene erityistä tilanteen muutosta.