Ermo Haavistolle sairaalaneuvoksen arvo ja nimi

Tasavallan presidentti myönsi Satakunnan sairaanhoitopiirin johtajalle Ermo Haavistolle sairaalaneuvoksen arvon ja nimen 10.6.2022.

Ermo Haavisto on syntynyt Keski-Pohjanmaan Vetelissä heinäkuussa 1956. Haavisto lähti ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen opiskelemaan lääkäriksi Oulun yliopistoon, josta valmistui lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1982, ja anestesiologian erikoislääkäriksi 1989. Haavisto teki pitkän uran lääkärinä Oulussa, Riihimäellä sekä Kymenlaaksossa, vuoteen 1999 asti, jonka jälkeen hän aloitti ylilääkärinä Kymenlaakson keskussairaalassa. Siitä Haavisto eteni Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän johtajaylilääkäriksi vuonna 2001. Vuonna 2015 hän siirtyi Satakunnan sairaanhoitopiiriin ensin johtajaylilääkäriksi ja sen jälkeen vuonna 2018 sairaanhoitopiirin johtajaksi.

Haavisto on toiminut erilaisissa luottamustehtävissä, mm. Lääkäriliitossa valtuustossa, edunvalvontavaliokunnassa ja eri alaosastojen toiminnassa puheenjohtajana, varapuheenjohtajana ja sihteerinä. Samoin hän on toiminut Sairaanhoitopiirien johtajat ry:n hallituksessa useaan eri otteeseen.

Laatu ja potilas- ja asiakasturvallisuus ovat olleet asioita, joiden kansallisessa kehittämisessä Haavisto on ollut aktiivinen. Lääkäriliiton laatuneuvostossa hän toimi kuusi vuotta ja siitä kolme vuotta laatuneuvoston puheenjohtajana. Haavisto on ollut perustamassa Suomen potilas- ja asiakastuvallisuusyhdistystä v. 2010 ja on toiminut sen pitkäaikaisimpana puheenjohtajana seitsemän vuoden ajan. Potilas- ja asiakasturvallisuuden kouluttajana hän on toiminut vajaa 20 vuotta useissa erilaisissa koulutustilaisuuksissa ja koulutusohjelmissa, mm. Lääkäriliiton järjestämässä erikoislääkäreiden johtamiskoulutuksessa. Lisäksi Haavisto toimii Terveys- ja Talous ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana. Terveydenhuollosta Haavistolla on uransa johdosta kokonaisvaltainen ymmärrys.

Monesti sanotaan, että sitä elää, miten opettaa. Haavisto on aina puhunut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta sekä harrastanut aktiivisesti musiikkia ja liikuntaa eri muodoissaan. Liikunnalliseen repertuaariin kuuluu lenkkeilyä, maratoneja, kuntosaliharjoittelua ja lähes kaikkia mailapelejä, joista rakkaimmat ovat golf ja pesäpallo. Haavisto pelasi pesäpalloa juniorista asti Vetelin Urheilijoissa sekä eri sarjatasoilla ja nykyistä superpesis –sarjaa vastaavalla mestaruussarjatasolla sekä Oulun Lipossa että Riihimäen Pallonlyöjissä. Riihimäen Pallonlyöjissä aktiivisen peliuran jälkeen hän voitti ns. ”ikämiehissä” eli yli 35-vuotiaiden sarjassa sekä Suomen mestaruuden, että hopea- ja pronssimitalit. Tällä hetkellä Haavisto harrastaa golfia ns. singelitasoituksella. Haavisto soittaa myös muun muassa kitaraa, bassokitaraa ja baritoni-torvea, joista viimeisintä myös Porin VPK:n soittokunnassa.

Presidentin myöntämän arvonimen luovutus ja juhlallinen kukitustilaisuus järjestetään Satasairaalassa kuluvalla viikolla.

- Haavisto on luonteeltaan sosiaalinen. Erinomaisena verkostoitujana hän on kyennyt luomaan hyvät suhteet niin poliittisiin päättäjiin, kuin muihinkin sidosryhmiin. Johtajana Haavisto on alaisiinsa luottava uuden ajan johtaja, Satakunnan sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Niina Immonen toteaa.

Lämpimät onnittelumme sairaalaneuvokselle!

Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja Ermo Haavisto ja sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Niina Immonen
Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja Ermo Haavisto ja sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Niina Immonen.