Hoivakoti Rauhalan henkilökunnan ja asukkaiden näytteet olivat negatiivisia, Anna-Kodin vastaukset valmistuvat huomenna aamupäivällä

Aiemmin päivällä tiedotimme yhdessä PoSa:n kanssa mahdollisesta, COVID-altistumistilanteesta Attendon hoivakodissa Villa Rauhalassa Honkajoella ja Anna-kodissa Karviassa.

Villa Rauhalan ja Karvian Anna-kodin henkilökunnassa todettiin tänään COVID-infektiot. Tartunnat oli saatu vapaa-aikana. Tartunnanlähde on selvillä.

Altistuneet on asetettu karanteeniin ja työjärjestelyjä on tehty, jotta riittävä hoitajamitoitus turvataan.

Molemmissa hoivakodeissa on käytetty asianmukaisia suojaimia asukkaiden suojelemiseksi, mutta henkilökunnan välisissä kontakteissa suojaimet eivät ole aiemmin olleet käytössä.

Tilanteen kartoittamiseksi kaikista asukkaista ja henkilökunnasta otettiin tänään COVID-näytteet.

Nyt on saatu vastaukset Villa Rauhalassa otetuista näytteistä. Kaikki asukkaiden ja henkilökunnan näytteet olivat negatiivisia. Tilannetta hoitokodilla seurataan tiiviisti 14 vuorokauden ajan ja lievienkin oireiden ilmaantuessa näytteet uusitaan. Hoito jatkuu suojaimin ja käsihygieniaan on erityisesti panostettava.

Anna-kodin näytteet saapuivat laboratorioon niin myöhään, että niiden tulokset saadaan huomenna aamupäivällä. Jatkotoimenpiteet suunnitellaan vastausten perusteella. Kaikki mahdollinen tehdään asukkaiden suojelemiseksi.

Kummassakaan hoitopaikassa intervalleja ei toistaiseksi järjestetä, eikä uusia asukkaita oteta. Omaisia on asiasta tiedotettu ja hoitokoteihin on asetettu vierailukielto.

https://www.satasairaala.fi/satasairaala/ajankohtaista/pohjois-satakunnan-alueella-todettu-useita-covid-joukkoaltistumisia-pohjois-satakunta-siirtynyt leviämisvaiheeseen