Kahdella aikuisella on todettu koronavirustartunta Satakunnassa

Tiedote 11.3.2020 kello 18.00

Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella on todettu kahdella hyväkuntoisella miehellä uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 infektio.

Näytteet otettiin Satasairaalassa Porissa varotoimia noudattaen ja muita henkilöitä altistamatta eilen yhteensä kahdeksalta epidemia-alueelta palanneelta matkailijalta. Kaksi näytteistä oli positiivisia, tulokset valmistuivat hetki sitten.

Tapaukset eivät liity toisiinsa, mutta molemmat ovat peräisin hiihtolomamatkoilta Itävaltaan. Molemmat potilaat ovat hyväkuntoisia ja hoidossa kotieristyksessä.

Lähikontakteja on todettu kaiken kaikkiaan 12, joista neljä Satakunnan ulkopuolelta. Kaikille on välitetty tieto tuloksesta ja heidät määrätään kotikaranteeniin. Välitämme muualla Suomessa asuvien kontaktien henkilötiedot THL:n kautta heidän kotikuntiensa tartuntatautilääkäreille, jotka tekevät viralliset karanteenipäätökset. THL hoitaa lentomatkoilla altistuneiden kontaktoimisen.

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle: