Kansalliset linjaukset kokoontumisrajoituksista ovat muuttumassa, Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontuu 1.6.2021 pohtimaan uusia linjauksia

Tiedote 28.5.2021 kello 17.03

Eilisessä Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän (ATTR) kokouksessa oli käytettävissä STM.n ohjauskirjeen luonnos koskien hallituksen hybridistrategian kokoontumisrajoituksia, eikä virallisia päätöksiä  voitu sen pohjalta vielä tehdä.

Tänään saimme aluehallintovirastosta tiedon, että AVI on jo 31.5. tekemässä muutosta Satakunnan juuri voimaan tulleisiin kokoontumisrajoituksiin. Rajoittamista koskevat päätökset siirtyisivät jatkossa paikalliselle tasolle, kun alue on perustasolla. Satakunnan alueen kiihtymis- ja leviämisvaiheen kunnissa on siis valmistauduttava tekemään kuntakohtaiset päätökset kokoontumisrajoituksista heti, kun AVI:n kumoamispäätökset ovat voimassa. Tällä hetkellä Satakunnassa on AVI:n päätöksellä voimassa 50 henkilön kokoontumisrajoitus. 

Reagoimme muuttuvaan tilanteeseen Satakunnassa heti, kun se on mahdollista ja viralliset päätökset ovat käytettävissä. Tämän vuoksi ATTR kokoontuu ensi viikolla jo tiistaina 1.6.2021 pohtimaan alueellisia linjauksia. Kokouksen päätöksistä tiedotetaan 1.6.2021 illalla.