Kasvomaskisuositus Satasairaalaan suunnitellusti tulevalle yli 15-vuotiaalle potilaalle ja kaikille potilaiden saattajille

Ohje astuu voimaan 26.10.2020 alkavalla viikolla heti, kun yksiköt ovat siihen valmiit.

Suositus annetaan, jotta voimme pitää Satakunnan COVID-tilanteen edelleen mahdollisimman hyvänä ja suojaamme potilaita ja henkilökuntaa. Sairaalan odotustiloissa pyritään aina järjestämään turvavälit, mutta niiden toteutumista ei aina pystytä valvomaan.

• Käytä käsihuuhdetta aina kun tulet sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen ja kun poistut sieltä.
  • 26.10.2020 lähtien suosittelemme, että käytät kasvomaskia tullessasi sairaalaan potilaaksi tai saattajaksi sovitulle poliklinikkakäynnille, tutkimukseen tai toimenpiteeseen aina kun se on mahdollista
  • Suositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita henkilöitä.
  • On toivottavaa, että käytät omaa suun ja nenän peittävää kasvomaskia. Tarvittaessa saat kertakäyttöisen suojuksen ilmoittautuessasi yksikköön.
  • Suositus ei koske sairaalassa sisällä olevia potilaita, sillä heidän tilanteensa on tutkittu ja turvavälit pystytään osastoilla säilyttämään. Jos kuitenkin liikut sairaalassa itsenäisesti, suositellaan maskin käyttöä.

Ota aina etukäteen yhteyttä hoito- tai tutkimusyksikköön, jos suunnitellun sairaalakäynnin aikana sinulla on…

• koronavirusinfektioon viittaavia oireita (hengitystieoireet, kuumeilu, ripuli, makuhajuhäriö)
  • sinut on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen
  • sinut on määrätty koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin
  • puhelimesi koronasovellus eli koronavilkku on hälyttänyt.

Kiitos, kun noudatat ohjeita. Näin suojaamme läheisiämme, itseämme ja muita ihmisiä koronavirustartunnalta.