Kela-taksien tilausnumerot ovat muuttuneet

Kela-taksikyytien puhelinnumerot ovat muuttuneet 1.1.2022. Uudet asiakkaille tarkoitetut numerot ovat:

  • 0800 414 612 (Taksi Helsinki Oy)
  • 0800 924 42 (Keskustaksi Oy).

Lue lisää Kelan nettisivuilta.

 

Miten Kela-taksien käyttö toimii?

Jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi vuoksi, sinulla pitää olla hoitolaitoksen selvitys taksin käytön tarpeellisuudesta. Hoitolaitoksen henkilökunta voi kirjoittaa sinulle todistuksen matkakorvauksia varten myös määräajaksi tai toistaiseksi.

Taksin käyttö voidaan korvata myös, jos julkisia liikenneyhteyksiä ei ole käytettävissä. Tässä tilanteessa et tarvitse hoitolaitoksen todistusta, vaan sinun pitää selvittää asia Kelan kanssa.

Jos terveydenhuollon ammattihenkilö tilaa sinulle yksittäisen taksimatkan terveydentilan perusteella, et tarvitse erillistä todistusta. Vastaavat tiedot kysytään tilauspuhelun yhteydessä.

Kun sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, tilaa matka Satasairaalan alueella aina numerosta 0800 414 612 (Taksi Helsinki Oy) tai 0800 924 42 (Keskustaksi Oy). Puhelu on ilmainen.

Kun tilaat matkan keskitetystä tilausnumerosta, saat matkakorvauksen heti taksissa, ja maksat vain omavastuun. Omavastuu on korkeintaan 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Jos tilaat taksin muualta kuin keskitetystä tilausnumerosta, et saa matkasta Kela-korvausta.

Jos tiedät vastaanottoajan, tilaa matka viimeistään edellisenä päivänä kello 14 mennessä. Voit tilata samalla kertaa kaikki matkat, jotka sinun on määrä tehdä seuraavien kahden viikon aikana.

Samassa kyydissä voi olla muitakin asiakkaita. Näytä Kela-korttisi ennen taksimatkan alkua.