Lastenpäivystys ruuhkautuu aika-ajoin – soita aina 116117 ennen lastenpäivystykseen hakeutumista

Satasairaalan Lasten- ja naistentalossa toimiva lastenpäivystys ruuhkautuu ajoittain ja odotustilat käyvät silloin ahtaiksi turvaetäisyyksiä noudattaen. Koronapandemian vuoksi myös lastenpäivystyksen vastaanotot on jaettu kahden sisäänkäyntioven kautta lastenpäivystyksen (ovi nro 10)  ja lasten infektiopäivystyksen (ovi nro 11) tiloihin.

Pyydämme kaikkia lastenpäivystyksen asiakkaita soittamaan ennen lastenpäivystykseen hakeutumista Satakunnan alueen lasten puhelinneuvonnan numeroon, maksuttomaan Päivystysapu 116117 –numeroon. Lastenpäivystyksen osalta  numeroon vastaavat ympäri vuorokauden Satasairaalan lastenpäivystyksessä työskentelevät kokeneet sairaanhoitajat. Lastenpäivystyksen valinta on ahkerassa käytössä, joten jos numero on varattu, kannattaa jättää soittopyyntö.

Lastenpäivystyksen sairaanhoitaja määrittelee lapsen hoidon kiireellisyyden. Jos päivystyskäynti on arvion perusteella tarpeellinen, henkilökunta pystyy ajoittamaan potilaiden vastaanottoa ja huolehtimaan myös eristyshuoneiden riittävyydestä. Tämä puolestaan vähentää ruuhkaa ja lyhentää odotusaikojen pituutta. Sairaanhoitaja myös arvioi tarvitseeko lapsi erikoislääkärin tutkimuksen vai riittääkö sairaanhoitajan vastaanotto. Sairaanhoitajan vastaanotto on riittävä esimerkiksi pienien haavojen puhdistamiseen, hoitoon ja liimaukseen, lievien, ei-kuvantamista vaativien vammojen hoitoon sekä lieväoireisten flunssa- ja vatsatautioireisten lasten jatkohoidon ohjeistukseen. Sairaanhoitaja voi myös kiireettömän hoidon osalta ohjata ottamaan yhteyttä omaan perusterveydenhuollon yksikköön.

Aina ei tarvita päivystyskäyntiä. Usein esimerkiksi lieväoireista flunssaa- tai vatsatautia sairastavaa lasta voidaan hoitaa kotona sairaanhoitajan antamien hoito-ohjeiden mukaisesti.